Sikeres termékek

2 órája

A bordányi Legjavát díjazták Budapesten

Kígyózott a sor két napon át a fővárosi Vajdahunyad várában a bordányi Legjava standja előtt, ahol közel harmincféle terméket lehetett kóstolni. A szövetkezet a vásár különdíjasa lett a, legnépszerűbb élelmiszer termékért díjazta a szervező, a Belügyminisztérium.

Arany T. János

A hétvégén rendezte meg a Belügyminisztérium hagyományos rendezvényét, a Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárát Budapesten. A Vajdahunyad várában megrendezett programon az ország különböző településeiről érkeztek önkormányzatok, szociális szövetkezetek és különböző kézműves termékeket előállító szervezetek, hogy bemutassák termékeiket. 

legjava, különdíj, vásár
Idén is népszerűek voltak a bordányi Legjava termékei a budapesti Vidéki Hagyományok és Ízek Vásárán. A szövetkezet a legnépszerűbb termék díját kapta. Fotó: Fotó: Gyuris János/Időlenyomat

Bordányt mint már több éve, most is a Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Start Szociális Szövetkezet képviselte. A szövetkezet dolgozói és önkéntesei gyorsan belakták a Magyar Mezőgazdasági Múzeum előtti kis faházat, berendezkedtek a nagyközségben gyártott Legjava termékcsalád népszerűsítésére. A két nap alatt folyamatosan lehetett kóstolni közel harminc terméket. A gyártásban dolgozó két munkatárs örömmel mesélt a különleges finomságok készítéséről, ellenállva a titkos recepteket firtatók rafinált keresztkérdéseinek.

A bordányi termékek az idén is hatalmas érdeklődésnek örvendtek, hazai és külföldi vásárlók is elragadtatással vásároltak a standnál. Az idén a legnépszerűbbek a BBQ szószok voltak, a Dupla barack és a Füstös barna szósz egymással versenyeztek a legnépszerűbb címért. Érdekesség, hogy a Legjava Chilis-gyömbéres Sárgabarack Chutney letaszította a dobogóról a tavalyi abszolút befutót, a Sárgabarack mustárt, amelyből pedig még így is rengeteg került a vásárlók kosaraiba. Az újdonságok mindent vittek.

legjava, vásár, különdíj
A bordányi termékek idén is hatalmas érdeklődésnek örvendtek.  Fotó: Fotó: Gyuris János/Időlenyomat

A népszerűség a szervezőknek is feltűnt. A vásár különdíjasa lett a szövetkezet. Kristályvázával és oklevéllel ismerték el a vásáron bemutatott legnépszerűbb terméket. A díjat Réthy Pál a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára adta át Tanács Gábornak, Bordány nagyközség polgármesterének a rendezvény zárónapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában