Magyar-kínai együttműködés

2 órája

Szegedre látogatott a BYD vezérigazgató-helyettese

A Szegeden autógyárat építő BYD képviselői Szegeden jártak a napokban, hogy a Szegedi Tudományegyetem és a szegedi és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel egyeztessenek. Mint mondták, kiemelkedő szerepet szánnak a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek.

Delmagyar.hu

Magyarországra látogatott a napokban a BYD szakképzésért és HR ügyekért felelős delegációja. A cég képviselőit Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója fogadta. A BYD delegációja ezt követően Szegedre utazott, hogy egyeztessen a helyi felsőoktatás és szakképzés legfontosabb szereplőivel. 

BYD Szeged, delegáció, oktatás
A helyi oktatási vezetőkkel is találkozott a BYD delegációja Szegeden. Fotó. DM

Az új energiával működő járművek előállításában világelső BYD Szegeden építi meg első európai autógyárát, amely akár évi 300 ezer autó gyártására is képes lesz. A cég több ezer munkahelyet teremt majd a régióban, és elsősorban helyi munkaerőt törekszik alkalmazni.

– Nagyra értékeljük a magyarországi, illetve a szegedi oktatási intézmények tevékenységét. Fontosnak tartjuk, hogy hatékony együttműködést alakítsunk ki, hiszen kiemelkedő szerepet szánunk itteni tevékenységünkben a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek – hangsúlyozta a delegációt vezető Jerry Xun, a világcég humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Kiemelte, a Szegedi Tudományegyetemmel már számos egyeztetést folytattak. Az intézmény szerves része lesz a BYD működésének, hiszen értékes szaktudást nyújt és hozzájárul a helyi innovációhoz.

A delegáció találkozott a szegedi és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel, valamint ellátogatott a szegedi Csonka János Technikumba, illetve a Déri Miksa Műszaki Technikumba is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában