Exkluzív együttműködés

2024.09.02. 18:18

A Novartissal kötött évi többmilliárd forintos együttműködést a szegedi Goodwill Pharma

Csaknem évi 5 milliárd forintos portfólió képviseletével bízta meg a Novartis a Goodwill Pharma Nyrt.-t. A szegedi székhelyű cég szeptembertől többek között krónikus obstruktív tüdőbetegség kezelésére szolgáló termékek, illetve két új, az asztma kezelésére szolgáló készítmény hazai disztribúcióját és promócióját fogja átvenni, majd a tervek szerint januártól a teljes szemészeti portfoliót is.

Timár Kriszta

Exkluzív együttműködésre lépett a Novartis, Magyarország vezető gyógyszergyártó vállalata és a Goodwill Pharma Nyrt. A szegedi székhelyű cég szeptembertől többek között krónikus obstruktív tüdőbetegség kezelésére szolgáló termékek, illetve két új, az asztma kezelésére szolgáló készítmény hazai disztribúcióját és promócióját fogja átvenni a Novartis Magyarországtól, majd a tervek szerint januártól a teljes szemészeti portfoliót is. A Novartis ezzel csaknem évi 5 milliárd forintos portfólió képviseletével bízza meg a Goodwill Pharmát.

Hétfőn írta alá a Novartis és a Goodwill Pharma az együttműködési megállapodást. Fotó: Gémes Sándor

A hétfőn megkötött megállapodáson több mint egy éve dolgoztak, hiszen érinti a pénzügyön kívül a logisztikát, a jogot és a humán erőforrást is. Utóbbival kapcsolatosan Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma elnök-vezérigazgatója megjegyezte: a jelenleg 250 fős cégcsoport létszáma a Novartissal való partnerségnek köszönhetően továbbnő majd. Hozzátette, az együttműködésnek köszönhetően kiegyensúlyozottabb lesz a magyar tulajdonú patikák ellátása is. 

Ennél nagyobb és jobb partnert nem lehet találni az egész világon, így nagyon büszkék vagyunk erre az együttműködésre, mely a későbbiekben további gyógyszerekkel bővülhet, illetve hosszú távon akár regionális szintre is léphet, valamint a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedhet. Emellett folyamatosan fejlesztjük a portfóliónkat, így lehet, hogy egyszer mi is a Novartis beszállítói lehetünk 

– vázolta a szegedi cég távlati terveit Jójárt Ferenc. Hozzátette, a partnerségnek köszönhetően jelentősen növekedni fog a cég árbevétele és forgalma, így a mostani aláírás a növekvés jelentős mérföldköve a cég életében. 

Colette Matz, a Novartis Magyarország vezérigazgatója úgy fogalmazott, megtiszteltetés számára a stratégiai együttműködés bejelentése, mely szerinte hozzájárulhat a magyar gyógyszerszektor erősödéséhez. 

Szeged gazdag tudományos múlttal rendelkezik, elég csak Szent-Györgyi Albertre vagy Karikó Katalinra gondolni. Ez inspirációt ad ehhez a partnerséghez, melynek a legfontosabb célja, hogy a betegek hozzájuthassanak az életminőségüket javító kezelésekhez. Az együttműködés abban is segít, hogy még jobban az innovatív terápiák magyarországi bevezetésére fókuszálhassunk, ezzel növelve gyógyszerellátási hatékonyságunkat, míg a nagy tapasztalattal rendelkező hazai partnerünk a már itthon bevezetett és elérhető portfólió kezelésére koncentrálhat 

– mondta a világ egyik legnagyobb multinacionális gyógyszergyártó cégének magyarországi vezérigazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában