Helyi gazdaság

2024.08.29. 14:14

Milliárdokról döntöttek - Fotók

Szabó Imre

Két, milliárdos értékű pályázatról adott hírt közösségi oldalán a makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet a szerdai testületi üléssel kapcsolatban: az egyik a Maros-parti kerékpárút megépítését, a másik a Nagyér-csatorna lefedését és egy víztározó megépítését célozza. A két pályázati anyagra a város az előterjesztés szerint még tavaly májusban kötött támogatási szerződést. Most azért kerültek újra a testület elé, mert időközben nőttek az építőiparban az árak, és a költségvetést ehhez hozzá kellett igazítani. 

A Nagyér-csatorna közelében lakók örülni fognak a lefedésnek. Fotó: Szabó Imre

Az előterjesztésből kiderül, a kerékpárút a Révész utcáról indul majd, átmegy a 43-as főúton, a vasúti kereszteződésig végig a töltésen, onnan a strandhoz, majd a vadászház mellett tovább halad a töltésen és egy másik vasúti átkelőn át a gerizdesi Szúnyog, illetve Kelemen László utcáig ér. Ez így együtt nagyjából bő 3 kilométer. Arról pedig, hogy a Nagyér-csatornát a nyaranta érezhető szag miatt le kell fedni, több cikket írtunk az elmúlt években.

A képviselők által elfogadott határozati javaslat szerint a Maros-parti kerékpárút bruttó 1 milliárd 127 millióba kerül. Mint az anyagban olvasható, az út a Nagyér lefedése és a víztározó, illetve az egyéb szükséges létesítmények megépítése bruttó 2 milliárd 986 millió forintot tesz ki. Egyik beruházás sem igényel önkormányzati forrást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában