Csanádpalota

2022.10.25. 18:50

Megújul a palotai kultúrház

Újra nekiveselkedik Csanádpalota a helyi kultúrház felújításának.

Szabó Imre

A palotai kultúrházban élénk közösségi élet folyik. Fotó: Szabó Imre

 Arról, hogy az önkormányzat nyert 298 millió forintot a beruházásra, még 2019-ben számoltunk be. A munka azonban, mivel közbejött egy helyhatósági választás, mégsem kezdődött el: az előző városvezetés még a tervezés 3,2 milliós díját is csak azt követően volt hajlandó kifizetni, hogy a cég bírósági eljárást helyezett kilátásba. Az első magyar színigazgató, Kelemen László nevét viselő, 1973-ban átadott művelődési ház felújítására nagy szükség volna, hiszen bár kisebb korszerűsítéseket végeztek rajta, a tető például beázik, az elektromos hálózat elavult és a mellékhelyiségek sem felelnek meg a mai igényeknek.

Perneki László, a kisváros májusban megválasztott polgármestere azt mondta, felvették a kapcsolatot az Államkincstárral és a tervező céggel a beruházás megvalósítása érdekében. Az eredeti terveket persze át kell gondolni, mert közben felmentek az építőipari költségek – így például a kéményből nem lesz mászófal és az energetikai korszerűsítés is szerényebb lesz. A hátsó udvar parkosítása, az ifjúsági klub kialakítása azonban valószínűleg belefér a keretbe, s természetesen az akadálymentesítés sem marad el. A nagyterem felújítását viszont közben egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően már sikerült elvégezni.

A kisváros első embere úgy gondolja, az új tervek három hét alatt elkészülnek. Ezt követően kiírhatják a közbeszerzési eljárást, amelynek győztese várhatóan a jövő év elején láthat munkához. A befejezés kitűzött határideje jövő június.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában