Helyi gazdaság

2013.02.10. 20:14

Adóellenőrök figyelik a netet

Csongrád megye - Egyre több ellenőrzést indítanak a NAV dél-alföldi régiójának ellenőrei az internetes hirdetési portálokon szolgáltatást vagy termékeket kínálók ellen – tájékoztatott az adóhatóság.

Munkatársunktól

A közelmúltban egy videokazetták digitalizálásával foglalkozó személy akadt fenn a próbavásárláson, aki az egyik legnagyobb országos hirdetési portálon hirdetett. A revizorok felhívták a telefonszámot, majd a személyes találkozóra elvitték azokat a videokazettákat, amelyeket digitalizálni szerettek volna. Amikor elkészült a munka, az ellenőrök elmentek a DVD-ért, de csak a férfi feleségét találták otthon. A hölgy átvette a kért összeget, de számlát, nyugtát nem adott róla. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a feleség a vállalkozó, és a férjével szabályos munkaszerződést kötött, bejelentési kötelezettségének azonban nem tett eleget. A vállalkozó pénztárgéppel, nyugtatömbbel nem is rendelkezett, csupán egy készpénzfizetési számlatömbje volt. A jogszabályok szerint az adóhatóság nyugta- vagy számlaadási kötelezettség elmulasztása, valamint be nem jelentett foglalkoztatott alkalmazása esetén is egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában