Pingpongbajnok

2 órája

Tilinkó Kincső aranyérmes asztaliteniszben - Videóval

Aranyérmes lett asztaliteniszben a mórahalmi Tóth János szakképző iskola kilencedikes diákja, Tilinkó Kincső a fogyatékosok diákolimpiáján. Kincső játszva nyomta le kollégánkat az asztalnál, de csak a fotó miatt.

Arany T. János

Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) célja a köznevelési és szakképző intézményekben tanuló, fogyatékkal élő diákok számára széleskörű lehetőség biztosítása a tanórán kívüli mozgás és sport területén, mely kiegészült – nem csak a diákok, hanem a felnőttek – szabadidősportba történő bekapcsolásával. 2017-től a versenysport is működési területté vált, a FODISZ által létrehozott Fogyatékosok Magyarországi Versenysport Szövetségén keresztül.

Tilinkó Kincső, asztali tenisz, aranyérem
2019-ben tanára javaslatára kezdett el asztaliteniszezni Tilinkó Kincső, a mórahalmi Tóth János szakképző iskola diákja. Jó ötlet volt, sorra nyeri a versenyeket. Fotó: Karnok Csaba

A szövetség által szervezett diákolimpián asztaliteniszben mórahalmi aranyérem született. A Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium kilencedikes, sportedző szakos diákja, Tilinkó Kincső első helyezett lett az országos döntőn. Kincső azt mondta, a szegedi Klúg Péter Iskolában tanácsolta neki a testnevelés tanára még 2019-ben, hogy próbálja ki magát ebben a sportban. És milyen jól tette. Kincső azóta folyamatosan hozza el a díjakat és elismeréseket a versenyekről, amelyeknek rendszeres résztvevője.

Osztályfőnöke, Farkas Gergely azt mondta, Kincső könnyen és gyorsan beilleszkedett az osztályba. A tanár úr elárulta azt is, hogy Kincső édesanyja jobban izgult mint Kincső, de aggodalma felesleges volt. Hozzátette, jövőre Kincsőt is elviszik a Dugonics téri Szakmafesztiválra, ahol több szakképző iskola sportban sikeres diákjaival érkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában