Szamár a suliban

1 órája

Az ásotthalmi iskolába látogatott Patrik és Vándor – galériával

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskolába látogatott Koszonits Patrik, az édesapja és egyik szamaruk, Vándor. Patrik a diákok kérdéseire válaszolt, így kiderült, mit kell tenni azokkal az emberekkel, akik nem támogatólag álltak országos sétájukhoz, majd Vándor hősiesen állta a gyerekek rohamát és ropogtatta a tőlük kapott répát.

Arany T. János

Vándor, a 8 hónapos szamár félve pislantott a rengeteg gyerek és a hangfalak felé. Láthatóan nem élvezte a hangosítást és a tömeget sem, ezért végül a gyerekek mentek közelebb Vándorhoz, mert ő megmakacsolta magát és egy tapodtat sem mozdult.

Patrik és Vándor, Ásotthalom, szamár
Simogatták és répával etették Vándort, a szamarat az ásotthalmi iskolások. Fotó: Karnok Csaba

Szamár az iskolában

Az állatok világnapja alkalmából az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába látogatott az országot szamarával együtt megjárt 19 éves fiatalember. Koszonits Patrik nyáron 450 kilométert gyalogolt 15 éves szamarával, majd október elején édesapjával, Tiborral váltva tettek meg egy rövidebb túrát. A hét elején az ásotthalmi iskolások kérdéseire válaszolt Patrik.

Füles megrágta

Ha már a felelős állattartás volt a téma, kijelentette, ő a szamarakat családtagnak tekinti és kiemelte, érzékeny lelkük van az állatoknak, ezért ennek megfelelően kell bánni velük. Arra a kérdésre, hogy milyen volt körbejárni az országot egy szamárral, azt felelte, vicces és jó élmény volt, majd arra biztatta a gyerekeket, hogy ők is sétáljanak sokat a természetben családjukkal, mert számára életre szóló élmény volt a túra, amelyet 40 nap alatt ráérősen teljesítettek. 

Az idő a barátom volt

 – mondta.

Kisebb-nagyobb kulisszatitkokat is megosztott Patrik a közönséggel, például, hogy már tavasz végén eldöntötte, országjáró sétára indul szamarával. Az is kiderült, hogy a Fanni nevű szamárral borzasztó volt a séta, mert Fanni nem szeret menni. Negyven kilométert egy hét alatt tett meg vele, Füles viszont ennél sokkal jobb tempót ment. Elhangzott, hogy három szalmakalapja bánta a nagy túrát, ebből az egyik elázott és Füles megrágta.

Patrik és a vélemények

Mit szóltak az emberek a szamaras gyalogláshoz? 

– kérdezte az egyik gyerek, mire Patrik válasza az volt, hogy 99 százalékuk támogatható volt. A kisfiú azonnal visszakérdezett, hogy mi van a maradék egy százalékkal. Patrik erre annyit mondott, hogy velük nem kell foglalkozni.

Csak azok véleményével kell foglalkozni, akik fontosak nekünk

 – tanácsolta az ásotthalmi iskolásoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában