Több mint 500 voks

3 órája

Madárijesztők szépségversenye Balástyán

Szoros volt a madárijesztők versenye Balástyán.

Imre Péter

A madárijesztők már több településen, például Balassagyarmaton, Szikszón és Besnyőn is részt vehettek szépségversenyen, és érdekesség, hogy az említett megmérettetéseket mind idén tartották. Balástyán a huszonnegyedik falunapokon debütált ez a versengés, amelyre iskolai osztályok, bölcsődei dolgozók, nyugdíjasok és más magánszemélyek jelentkeztek, nyugodtan nevezhetjük úgy, alkotásaikkal. A legszebbet közönségszavazatokkal választották ki a szervezők, az iskolai sportcsarnok felé vezető sétány mellett elhelyezett 19 madárriasztó báb közül.

madárijesztő, balástya, falunap
A madárijesztők szépségversenye nagy sikert aratott Balástyán. Fotó: Imre Péter

Összesen 544 voks érkezett, a legtöbb szavazatot a 14. sorszámú kapta, amelyet a 4. osztályosok készítettek – tudtuk meg a balástyai polgármesteri hivatal művelődésszervezőjétől, Németh Anitától. Azt is elárulta, szoros volt a madárijesztők versenye, az első helyekről 4-5 szavazatnyi különbség döntött. Akik eddig elmulasztották alaposabban szemrevételezni a madárijesztőket, ne búsuljanak, még többször megtehetik, mert az utat szegélyező kollekció, mókás díszítés a böllérfesztiválig, vagyis november 8-áig, 9-éig a helyén marad, mosolyt csalva az arra járók arcára. És a siker okán – úgy tudjuk – ezt a versengést jövőre is megrendezik Balástyán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában