Sztárok érkeznek

2 órája

Újra lesz zöldség- és virágfesztivál Balástyán

Jövő héten pénteken és szombaton rendezik meg a XXIV. Balástyai Falunapokat, melyen sztárfellépők szórakoztatják majd a kilátogatókat. Érdekesség, hogy 3 év szünet után ismét megtartják a zöldség- és virágkiállítást.

Imre Péter Géza

– Már tavasszal, nyár elején elkezdtük a tárgyalásokat, egyeztetéseket az esetleges fellépőkkel. Fontos szempont volt, hogy településünk költségvetése elbírja a tiszteletdíjakat, ugyanis tavalytól már nem lehet pályázni nagy, községszintű rendezvények támogatására – mondta el lapunk érdeklődésére Ujvári László, Balástya polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a szeptember 27-én és 28-án tartandó falunapokon olyan sztárfellépők szórakoztatják majd a kilátogatókat, mint a Desperado, a Dívák Produkció, a Szélműves Zenekar és a Kerozin. De a kistérségi, járási kedvencek is megmutatják tudásukat, például a Bábabokra Néptáncegyüttes, az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar és a Kisteleki Citerazenekar.

Balástya, falunapok, virág- és zöldségfesztivál, ünnep
A népszerű Desperado zenekar lesz szeptember 27-án, pénteken a Balástyai Falunapok sztárvendége.
Fotó: Kiss Albert

– Az újszülötteket tavaly után ismét köszöntjük, ezzel szeretnénk hagyományt teremteni. Az is jelentős, hogy érzékelve a gazdák, termelők érdeklődését ismét megrendezzük a zöldség- és virágfesztivált és kiállítást, ami 20 évig szerves része volt a falunapoknak. Majd három évig „pihentettük” és kizárólag dekorációs elemként szerepeltek a különböző termények – közölte a faluvezető. A zöldség- és virágfesztiválnak a sportcsarnok ad majd otthont, több gazda, termelő saját standot állít, de ezzel a lehetőséggel olyanok is élnek, akik nem a mezőgazdaságban érdekeltek.

– Szeretnénk megmutatni Balástya értékeit az itt lakóknak és vendégeinknek. A termelői piacon pedig lehet majd vásárolni a termékekből – tette hozzá Ujvári László. A gasztronómiai kínálatot bővítve egy sátorban ízek utcáját alakítanak ki, ahol nyolcféle ételt kóstolhatnak a vendégek. De lesznek traktorok, erőgépek, hagyományőrző lovaskocsikázás, főzőverseny, Berkes dáridó a sátorban, vadásztársaságok bemutatkozása és Máté Bence fotóit is láthatjuk kivetítve a sportcsarnokban. A gyerekeket ugrálóvár, csillámtetoválás és arcfestés várja. 

– Igazi falunapi sokadalomra invitálunk mindenkit! – tolmácsolta a meghívást Ujvári László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában