Mindannyiunké a tér

2 órája

Sportágválasztó Kisteleken: Birkóztak, bringáztak, kincsekre vadásztak – Galéria

A kisteleki Szent István tér szombaton megtelt emberekkel, párhuzamosan több program futott, amelyek között minden korosztály megtalálhatta a kedvére valót. A fiatalok sportágat választhattak, a gyerekek rájuk méretezett pályán gyakorolhatták a szabályos közlekedést, és nem maradt éhen senki sem.

Imre Péter Géza

Amikor szombat délelőtt a busszal „landoltam” Kisteleken, a Szent István téren még alig lézengtek emberek, de pár perc múlva – mintegy varázsütésre – megtelt a terület, hiszen a programsorozat szlogenje is azt hirdette: mindannyiunké a tér.

Sportágválasztó Kisteleken, sport, lábtoll-labda
Sok embert vonzott a Szent István térre a sportágválasztó Kisteleken. Fotó: Imre Péter

Fókuszban a lábtoll-labda a sportágválasztón

A kisteleki sportágválasztón a legfrissebbek elsők között a lábtoll-labdát próbálhatták ki, de kisvártatva leterítették szőnyegüket a birkózók és a cselgáncsozók, míg darts-tudásukat a művelődési ház épületének egy árnyékos részén tesztelhették a fiatalok. Érkezett is a dicséret: 

Nagyon jó dobás volt! Mintegy profi, ügyes vagy! A kézilabdások is elfoglalták a tér egyik részét, a judo küzdőtér, a tatami mellett.

Vágó Tibor, a pusztaszeri PISZE SE vezetője, edzője szóban is bemutatta a lábtoll-labdát, elmondva, hogy a világon a kínaiak és a vietnámiak, míg Európában a magyarok a legjobbak. Azt mi tesszük hozzá, hogy Pusztaszer az egyik központ és nekik köszönhetően Kisteleken is egyre népszerűbb ez az érdekes, nagy ügyességet és kiváló reflexeket kívánó sport.

Hagyományt teremtenek a földművesek napjával

Köszöntőjében Domonics János alpolgármester megemlítette, a járási székhelyen először ünneplik meg a földművesek napját – hivatalosan szeptember 17-e a dátum –, ebből a jövőben hagyományt teremtenek és a kertbarátokkal karöltve szeretnék érdekes, tartalmas programokkal színesíteni.

Kisteleken és környékén 800 őstermelő van regisztrálva, és mindannyiuknak köszönettel és hálával tartozunk, hogy minden nap zöldséget, gyümölcsöt és húst tesznek az asztalunkra 

– mondta az alpolgármester. A rendezvény vendégei már szombaton láthattak régi paraszti eszközöket, a már említett kertbarátok babgulyást főztek, a nyugdíjas klub pedig fánkot sütött.

Közben a kicsik az euromobilitás családi napon rájuk méretezett, játékmotorral teljesíthető KRESZ-pályán gyakorolhatták a szabályos közlekedést, a nagyobbakra ügyességi bringapálya, KRESZ-totó és több játék várt. A program házigazdája, Vass Rózsa elmondta, a délelőtti kincsvadászaton négy puzzle-darabot kellett összeilleszteni, az esti kalandtúrán hat városi helyszínt jelöltek ki kérdésekkel, feladatokkal, rejtvényekkel.

Az egészségre is figyeltek, vigyáztak a szervezők: a mozgás, a sport után vérnyomást, étkezés után pedig vércukorszintet mérhettek az eseményre kilátogatók.

A program még nem ért véget, érdemes kilátogatni szombat délután is a rendezvényre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában