Kitárják a kapukat

2024.09.26. 07:30

Tekints az égbe és a múltba a Kutatók Éjszakáján

Az égbe és a múltba néző programokkal készül a szeptember 27-i Kutatók Éjszakájára a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium.

Tábori Szilvia

Nem csupán a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium szép épületébe, hanem a szintén impozáns Kossuth téri Református Ótemplomba is várják majd az érdeklődőket szeptember 27-én, 18 órától a Kutatók Éjszakája programjaival. Az iskola pedagógusainak vezetésével megcsodálhatják kincseiket, betekintést nyerhetnek a kultúra és a tudomány világába. 

Kutatók Éjszakája Vásárhelyen, református, ótemplom
A Bethlen-gimnázium ismét izgalmas programokkal vár a Kutatók éjszakáján. Archív fotó: Karnok Csaba

A templomban égbe néző eseményekre invitálnak: lesz toronymászás, onnan távcsöves égbolt megfigyelés diákok kalauzolásával és épületbejárás is. A gimnáziumban eközben múltba néző foglalkozásokhoz lehet csatlakozni: rendhagyó iskolatörténeti bejárásra, három évszázad fizika kísérleteinek bemutatójához, illetve történeti betekintést is ígérnek a muzeális könyvek és a régi hangok világába antikvákkal és gramofonnal.

A kalandos tudományok keretében színes feladatok lesznek angol nyelven, kísérletek legórobotokkal, természettudományos kódfejtés, interaktív kémiai és biológiai kísérletek, kincskeresés a matematika birodalmában, szabadulószobás ismerkedés a német, vagy éppen a latin nyelvvel.

A részvétel valamennyi programon ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a gimnázium online felületein megosztott linken lehetséges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában