Körömpörkölt és pecsenyezsír

2 órája

Parasztolimpián remekelt a mórahalmi szakképző (Galéria)

Második helyezést ért el vajdasági körömöpörköltjével és pecsenyezsírba forgatott galuskájával a mórahalmi szakképző iskola csapata a vasárnap a Moholi Parasztolimpia főzőversenyén.

Arany T. János

Tizedik alkalommal szervezték meg a Parasztolimpiát a vajdasági Moholon. Idén 11 csapat versengett a falu parasztja címért. Főzőverseny, gyerekprogramok és kézműves kirakodóvásár is várta a településre látogatókat. A körömpörkölt-főzőversenyen 41 csapat ragadott fakanalat. 

körömpörkölt, Mohol, parasztolimpia
Munkában a lelkes mórahalmi csapat a Moholi Parasztolimpián. Fotó: Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

A megmérettetésen részt vett a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium csapata is. Pápai Péter szakács szakoktató vezetésével lelkes kilencedikesek vettek részt a főzőversenyen kiegészülve egy tizedikes cukrász tanulóval, Fodor Noémivel, aki helytállásával sokat hozzátett a sikerhez. A fiatalok a körömpörkölt mellé pecsenyezsíron megfuttatott galuskát készítettek köretnek, ami elnyerte a zsűri tetszését és a második helyen végeztek. A zsűri csak abba kötött bele, hogy a díszítést – az ízlésesen feldarabolt paprikát és paradicsomot – nem hőkezelték. 

Angyalné Kovács Anikó, az iskola igazgatója azt mondta, szinte minden hétvégén akad lelkes diákcsapat, akiket motivál a megmérettetés, pörgeti a tudásvágy meg egy kis adrenalin. 

– A diákok és oktatók odaadása mellett engem személyesen mindig meghat, hogy a verseny helyszínére jönnek a szülők is. Hoznak egy kis sütit, pár falat reggelit és egész nap ott vannak a gyerekek mögött, és persze a párás szemeket is jó látni, amikor a díj átvételére szólítják a gyerekeket –  mondta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában