Együtt ünnepeltek

2 órája

Hatszáz idős ünnepelt Makón

Az idősek világnapját Makón a szokásos módon, az Erdei János Sportcsarnokban köszöntötték pénteken, estig tartó mulatsággal. A rendezvényen hatszáz ünnepelt vett részt, legtöbbjük valamelyik nyugdíjas klub, civil szervezet tagjaként.

Szabó Imre

Az ünnepséget megnyitva Farkas Éva Erzsébet polgármester – aki énekelt és gitározott is kísérettel – egy tanulságos történeten keresztül hívta fel a figyelmet azt idősek megbecsülésének fontosságára. 

idősek világnapja, Makó, ünnepség
 Az időseket köszöntötték Makón, hagyományosan estig tartó mulatsággal. Fotó: Szabó Imre

– Egy közösség értékét jól mutatja, hogyan szolgálja az ott élő idős és idősödő generációkat. A mai haszonelvű világban különösen fontos, hogy megtaláljuk az emberi értékeket, a nemzedékek közötti kölcsönös megértést. A fiataloknak szükségük van az idősek évtizedek alatt összegyűjtött tapasztalataira – hangsúlyozta. 

A polgármester a megjelent szervezetek képviselőinek Kovács Sándor idősügyi tanácsnokkal együtt ajándékcsomagokat adott át, majd a makói születésű Szilágyi Éva énekművész és Turpinszky-Gippert Béla operaénekes műsora szórakoztatta a közönséget.

Miután mindenkit megvendégeltek marhapörkölttel, Csikota József és zenekara húzta a talpalávalót a táncolni vágyóknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában