Helyi életstílus

2024.06.30. 09:45

Új rekordhal: Megérkezett az első 20 kg feletti ponty

Tábori Szilvia

Csóti Dávid június közepén fogta az Atkai Holt-Tiszából a több mint 20 kilós pontyot, amely fotózás után visszanyerte szabadságát. Fotó: HECSMSZ fb-oldala

Négy rekordhalról értesült nemrégiben a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége; a fogások – mint közösségi oldalán írta a szervezet – alaposan felforgatták mind az idei,, mind az abszolút HECSMSZ rekordlistát is.

Június 16-án éjfélkor csippant meg Csóti Dávid kapásjelzője, aki rövid fárasztás után szákba terelte a 2024-es rekordlista első 20 kilogramm feletti pontyát, amely 20,2 kilogrammot nyomott. Előtte, még május közepén horgászott Atkán Sándor Endre, de bejelentése csak most érkezett meg, így „csak” az ezüstérmes helyre sikerült feliratkozni 19,5 kilogrammos halával.

Herczeg Csaba kisebb halakat fogott, ám egyből duplázott, így valószínűleg nem panaszkodott ő sem a horgászat befejezésekor, egy 17,3 és egy 13,7 kilogramm súlyú ponty került a jóvoltából a 2024-es hivatalos rekord listára, ahol már 22 rekordhal szerepel az idei évben.

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége továbbra is vára az újabb fogási jelzéseket, a „Fogd és fotózd” pályázat keretében. A szervezet honlapján elérhető az idei rekordlista, lenyűgöző fotókkal együtt, illetve az abszolút rekordlista is. Utóbbin a harcsa fogásokat Sipos István vezeti egy több mint 40 kilogrammos hallal.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában