Pusztaszer

2023.10.21. 16:17

Dalos szüreti felvonulás kínálással – Galéria

Imre Péter Géza

Az idei szüreti felvonulás is hangulatos volt Pusztaszeren. Fotó: Imre Péter

Az idősebb unokám felfért az egyik kocsira, én lemaradtam, de így sétálhatok a kisebbikkel 

– mondta egy babakocsit toló idősebb férfi Pusztaszeren. A faluban szombaton tartották a hagyományos szüreti felvonulást, ami csak a Covid-járvány idején maradt el. A piactérről délután 17 lovaskocsi, 5 szóló lovas és 1 traktor vontatta utánfutó indult „megrakodva” felnőttekkel, fiatalokkal és kicsi gyerekekkel. A 1,5-2 órás települési körutat három kínálóhely szakította meg, ezeknél a házaknál sajttal, szalámival, apró falatokkal, pogácsával, aprósüteménnyel és pálinkákkal várták az érkezőket, akik műsorral, néptánccal kedveskedtek vendéglátóiknak.

Régebben, még évtizedekkel ezelőtt szőlőültetvények voltak Pusztaszer környékén a Csongrádi Állami Gazdaság, utána a helyi TSZ kezelésében, majd kivágták mindet és nem telepítették újra. Manapság már csak magánházaknál foglalkoznak szőlővel, ott található pár tőke, pedig anno még pusztaszeri bort is palackoztak – tudtuk meg. Ez a felvonulás talán erre az időszakra is emlékezteti a helybelieket. Akik felfértek valamelyik kocsira, nem unatkoztak: a kínálóhelyekre vidáman, énekelve, nótázva érkeztek, a talp,- vagy úgy is fogalmazhatunk a pataalávalót a Halasi Hangulat Zenekar húzta az egyik kocsin utazva és zenélve.

A napot a szülői munkaközösség által szervezett jótékonysági szüreti bál zárta, a bevételt a 2024-es gyereknap megrendezésének költségeire fordítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában