Helyi bulvár, celeb

2024.08.15. 10:30

Wossala Rozina is Szegeden fesztiválozik

Delmagyar.hu

Fotó: Török Attila / Archív fotó

A tavalyi évben hatalmas érdeklődés övezte az első Szegedi Gin & Rum Fesztivált, amely idén szeptember 6 és 8. között újra várja a látogatókat a város szívében, a Roosevelt téren, a Móra Ferenc Múzeum előtti festői környezetben. 

Az idei év egyik legfontosabb újdonsága, hogy a szervezők megduplázták a kiállítók számát és a megnövekedett gasztronómiai kínálatnak köszönhetően a rendezvény inkább gasztrofesztiválként határozza meg magát. Az ételek és a minőségi italok szorosabb összekapcsolása révén immár nemcsak a gin és a rum rajongói, hanem a kulináris kalandok szerelmesei is otthon érezhetik magukat szeptember első hétvégéjén. 

A háromnapos seregszemlén olyan neves szakácsok, mint Wossala Rozina és a szegedi Bálint Ferenc mutatják be főzőtudományukat, az élmények sorát pedig 8 nívós étterem teszi teljessé. A kitelepülő vendéglátóegységek célja, hogy bemutassák a legfrissebb trendeket és inspirációkat a látogatóknak, miközben autentikus, helyi és nemzetközi ízeket is felvonultatnak majd. 

Külön érdekesség, hogy idén több mint 100 féle gin és rum közül válogathatnak az érdeklődők. A Móra Ferenc Múzeum termeiben, öt különböző márka nagykövetei és a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai tartanak előadásokat és kóstolókat, ahol a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek a prémium gin és rum világába. A fesztiválon mindezek mellett a zenei élmények is fontos szerepet kapnak: a DJ szettek mellett élőzenei fellépők is színesítik a programot, így mindenki megtalálhatja a számára vagy a gin és rum fogyasztáshoz megfelelő zenei stílust.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában