Helyi bulvár, celeb

2024.07.26. 16:07

Szörnyű tragédia Szentesnél: testvérpár halt meg a vonatbalesetben

Delmagyar.hu

Újabb súlyos vonatbaleset történt július 24-én este Szentes és Csongrád között, amikor egy autó vonat elé hajtott. Az autóban utazó testvérpár, Ernő és Erzsébet, mindketten életüket vesztették – tudta meg a Ripost.

„Mi teljesen sokkos állapotban vagyunk” – mondta I.H. Péter, az elhunytak rokona. A baleset helyszínén a tűzoltók és a mentők küzdöttek az életükért, de sajnos egyiküket sem tudták megmenteni.

Kilométereken keresztül tolta maga előtt őket a vonat Fotó: Mavinform


„Beszélgethettek, ezért nem láthatta Ernő a vonatot”

Ernő és Erzsébet éppen Paksra tartottak, amikor a tragédia bekövetkezett. A vasúti átjáró csak andráskereszttel volt jelölve. Ernőt jó sofőrnek ismerték, és rokona szerint valószínűleg figyelmetlenség miatt történt a baleset.

„Én biztos vagyok benne, hogy Ernő nem ment gyorsan, sosem száguldozott!” – mesélte a rokon. Az autót vezető férfi a roncsba szorult, és a tűzoltók szabadították ki, míg utasát a mentők próbálták újraéleszteni.

Mind a ketten meghaltak a balesetben Fotó: Mavinform

Éppen Paksra igyekeztek az egyik rokonhoz, de már nem értek oda. Én biztos vagyok benne, hogy Ernő nem ment gyorsan, sosem száguldozott! Szerintem beszélgethettek, figyelmetlenség miatt történhetett ez a szörnyűség. Értelmetlen a haláluk, nagyon szerettük őket. Ráadásul Ernőnek is három gyermeke van, a szívem összeszorul, ha elképzelem, hogyan érzik magukat…Én is alig bírom visszafojtani a könnyeimet 

- zárta. 

Egyre több vonatbaleset

Az utóbbi hónapokban több súlyos vonatbaleset is történt Magyarországon. Júniusban Mérán hárman haltak meg egy hasonló balesetben. Július közepén Pátrohán is történt egy eset, ahol a sofőr csodával határos módon túlélte az ütközést. A szentesi baleset újabb tragikus emlékeztető arra, milyen veszélyesek lehetnek a vasúti átjárók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!