Helyi bulvár, celeb

2024.04.27. 19:59

Hatalmas siker övezi Belgiumban a Szegedi Kortárs Balettet

Koós Kata

Ma Oostende városában a Kursaal színpadán táncolják el a Fekete hattyú balett-thrillert. Archív fotó: Karnok Csaba

A Fekete hattyú április 12-i szegedi bemutatója óta csaknem 15 ezer néző látta már a Szegedi Kortárs Balett legújabb előadását – számolt be a társulat Facebook-oldalán, amelynek tagjai szombaton érkeztek hétállomásos belga turnéjuk utolsó helyszínére. A Fekete hattyú balett-thrillerrel egészen új, pszichoanalitikus fókusszal vitték színre a világ leghíresebb balettjét, Csajkovszkij Hattyúk tava remekművét.

„Szenzációs! Intenzív és felkavaró!”, „Soha nem láttam még ehhez hasonlót, soha nem éreztem ekkora intenzitást előadás közben!”, „Csodálatos előadás, meglepő visszatérés, kiváló táncművészek!” – osztotta meg néhány belga néző visszajelzését a társulat, amelynek tagjai 2022-ben a Tavaszi áldozat és a Menyegző, valamit a Carmina Burana táncjátékokkal rengették meg a közönség tapsviharával a hajdani királyi cirkusz, a brüsszeli Cirque Royal patinás épületének falait. 

A Szegedi Kortárs Balett kis pihenő után, május 2-án a fővárosban is bemutatja a különleges előadást a Budapest Táncfesztivál programjaként, a Nemzeti Táncszínházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában