Bulvár-celeb

2024.06.20. 20:43

Meghalt Donald Sutherland – a színészre emlékezik a Mozi+

A legendás színész 88 éves korában hunyt el.

MW

Donald Sutherland 88 éves volt

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Hosszú betegség után Miamiban elhunyt Donald Sutherland, az Emmy- és Golden Globe-díjas színész 88 éves volt, írja a Variety. A színész halálhírét a Creative Artist Agency (CCA) megerősítette.

A halálhírt a színészlegenda szintén színészi pályára lépett fia, Kiefer Sutherland is közölte a közösségi médiában.

A filmvásznon 1964-ben mutatkozott be az Élőhalott kastélya című olasz horrorfilmben. A világhírnevet azonban Hawkeye Pierce szerepe hozta meg számára Robert Altman M.A.S.H. című filmjében, amelyben Elliott Goulddal fergeteges párost alkottak.

Kiefer Sutherland's Walk Of Fame Ceremony
Donald Sutherland és fia Kiefer Sutherland 
Fotó: AFP

Hat évtizedes filmes pályafutása során olyan filmekben szerepelt, mint A piszkos tizenkettő, Az Éhezők Viadala, a Klute, a Kelly hősei, illetve a négy Oscarral elismert Átlagemberek.

Pályafutása elismeréseként 2017-ben Oscar-életműdíjat kapott. Elnyerte az Emmy-díjat és két Golden Globe-díjat is átvehetett.

Donald Sutherland-re emlékezik a Mozi+

A 88 éves korában elhunyt, világszerte népszerű színész emlékére most vasárnap a TV2 csoport első filmcsatornája, a Mozi+ 16:55 -től műsorára tűzi Az olasz meló című filmet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!