A remény még nem veszett el

2024.06.19. 17:27

Nem tudta felborítani a keményen küzdő magyar válogatott a papírformát

Már sokkal jobban játszott a magyar labdarúgó-válogatott, mint Svájc ellen, de az Európa-bajnokság házigazdája, Németország is legyőzte, így az utolsó csoportkörben az életéért kell küzdenie.

Kvanduk Bence

Fotó: Mirkó István

Labdarúgó Európa-bajnokság
A-csoport, 2. forduló.
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Stuttgart, MHPArena, 54 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (holland). 
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt – Andrich (Emre Can, 72.), Kroos – Musiala (Fuhrich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) – Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann.
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orban, Dárdai M. – Bolla (Nagy Zs., 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Ádám, 75.) – Sallai (Gazdag, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Csoboth, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.).

ÖSSZEFOGLALÓ

Agresszívan kezdett a magyar labdarúgó-válogatott Németország ellen, s Szoboszlai azonnal labdát szerzett, amiből támadhattak a mieink. Bolla beadása után egy német védő csúsztatta meg a labdát, amire Sallai csapott le, de Neuer el tudta rúgni előle a játékszert.

A folytatásban is rendkívül fegyelmezetten játszottak a mieink, de az ellenfél végig a kezében tudta tartani az irányítást, s Gulácsinak is be kellett mutatnia egy hatalmas bravúrt, amikor Havertz áthúzta magát Orbanon, s pár méterről lőtt.

Nem sokkal később viszont elpártolt a mieinktől a szerencse is. Egy mélységi labdát Orban szerzett volna meg Gündogantól, de úgy ütközött a két játékos, hogy a magyar védő kibillent egyensúlyából, s az ötös vonalán ráesett a labdára. Ezt követően Gündogan egy csellel letérdeltette a kiszolgáltatott Gulácsit, akinek a térdéről épp Musiala elé pattant a labda. A támadó azonnal tüzelt, s Fioláról a léc alá vágódott a lövése.

Nem sokkal később már ott volt a lehetőség a magyar gárda előtt is, hogy egyenlítsen, de Szoboszlai jobb felső felé tartó szabadrúgását Neuer nagyot nyújtózva védte, majd az ismétlésnél lábbal takarított a berobbanó támadó elől.

A szünet előtt Sallai még egyszer be is talált a német kapuba, de a partjelző emelte a zászlaját les miatt.

A fordulást követően Sallai remek beadását követően Varga Barnabásnak volt egy veszélyes fejese, ami centikkel ment csak fölé, de aztán Gündogan eldöntötte a meccset a 67. percben. Mittelstadttól kapott remek labdát a támadó, amit 11 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba.

A második gól megfogta a mieinket, s kissé hitehagyottan próbálkoztak tovább miközben a németek próbálták kiszolgálni a közönségüket.

Orbán Viktor a mérkőzés után a közösségi oldalán osztotta meg gondolatát:

Jön Skócia, csak a becsület!

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Meglátjuk, hogy a magyar válogatott megszerzi-e első pontját, pontjait az idei Európa-bajnokságon, vagy Németország bebiztosítja helyét a kieséses szakaszban.

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek! Köszönjük a figyelmet!

90. perc: Kimmich mentett hatalmasat. Szoboszlai beívelése után Ádám és Neuer ütközött, a gazdtlan labdát Orban tűzte rá, de a gólvonalon belevetette magát Kimmich.

89. perc: Sárga lap! Mittelstad rúgta fel Csobothot.

87. perc: Kettőt cserél a magyar válogatott! Varga Barnabás és Sallai helyén Gazdag és Csoboth.

84. perc: Gündögan is megkapja a neki járó tapsot! A helyén Undav folytatja.

76. perc: Kettőt cserélt a magyar válogatott! Kerkez és Bolla helyén Ádám és Nagy Zsolt.

75. perc: Gulácsi védte Sané távoli kísérletét.

72. perc: Kettős csere a németeknél! Andrich és Musiala számára ért véget a mérkőzés, Emre Can és Fuhrich folytatja helyettük.

69. perc: Kimmich próbálkozott jobbról 13 méterről, de nem találta el a kaput.

67. perc: Megszerezte a másodikat Németország! Mittelstadt balról érkező lapos centerezését Gündogan lőtte a hálóba 11 méterről. 2–0

64. perc: Változtat Marco Rossi is! Nagy Ádám helyén Kleinheisler folytatja.

60. perc: Dárdai Márton 60 méteres indítását vette le tökéletesen Sallai Rüdiger mellett, be is tudta balról adni a labdát, Varga Barnabás fejese centikkel ment fölé.

58 perc: Cseréltek a németek. Wirtz és Havertz ment le, Sané és Füllkrug a helyükön.

55. perc: Kroos megpattanó átlövését fogta Gulácsi.

49. perc: Schäfer próbálta meg bebőrözni a tizenhatos vonalánál Andrichot, de a német középpályás idejében össze tudta zárni a lábát.

48. perc: Havertz a mezénél fogva rántotta le a levegőből Fiolát, majd nem sokkal később Dárdai Mártont tarolta le, de vele nagyon türelmes a játékvezető.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

45+3. perc: Vége az első félidőnek!

45+2. perc: GÓÓÓÓÓ... nem mégsem! Les miatt a játékvezető érvénytelenítette Sallai fejes találatát.

44. perc: Wirtz csinált magának helyet kissé jobbra, majd 15 méterről tüzelt a rövid felső felé, de mellé lőtt.

38. perc: Kerkez és Orban megoldották, felszabadítottak Musiala elől.

29. perc: Szoboszlai kapott ígéretes labdát, balról a bal alsót célozta meg 12 méterről, de Tah blokkolt.

27. perc: Sárga lap! Rüdiger kapta.

26. perc: Mit védett Neuer! Szoboszlai balról 20 méterről a jobb felsőre kanyarított lövését kipiszkálta a német kapus, s az ismétlésbe is bele tudta tenni a lábát.

23. perc: Sárga lap! Varga Barnabás szabálytalankodott.

22. perc: Vezet Németország! Gündogan a szabályosság határát súroló labdaszerzését követően Musiala 5 méterről lőtt a léc alá. A VAR-szobában nem látták szabálytalannak, hogy a német támadó föllökte Orbant! 1–0

19. perc: 66 százalékban a németeknél a labda, de kapura lövésekben egyenlő az állás: 3–3.

17. perc: Dárdai Márton adta el a labdát, így támadhatott Németország, de Fiola javította a fiatal társ hibáját. Musiala beadásába lépett bele.

Németország–Magyarország
A magyar szurkolók már elfoglalták a stadion
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

15. perc: Szép támadás végén Sallai lőhetett, de Tah blokkolta a kísérletet.

12. perc: A szögletet követően Andrich érkezett a magyar kapu előterében, de Bolla blokkolni tudta a kísérletét.

11. perc: MIT VÉDETT GULÁCSI! Havert húzta át magát Orbanon, de Gulácsi óriási bravúrral védte a közeli lövést.

9. perc: Kroos keresztlabdáját nem tudta Bolla mellől elfejelni Güdogan, kirúgás jön.

6. perc: Egy szögletet követően nem tudtak felszabadítani a németek. Bolla tüzelhetett, de kísérlete Andrichról fölé pattant!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, és Szoboszlai labdát is szerzett! A gyors támadásunk után Neuernek kellett nagyon figyelnie, hogy Sallai elől elrúghassa a labdát. 

17:54 – Felcsendült a magyar himnusz, hamarosan kezdünk

17:41 – A német szurkolók is próbálják tartani a lépést

17:36 – Már korán elkezdődött a hangolódás

17:34 – Úgy hömpölygött a tömeg a stadionhoz

17:29 – A bevált recepten ne változtass

A németeknél Julian Nagelsmann szövetségi kapitány egyáltalán nem módosított a nyitómeccsen a skótokat 5–1-re verő csapat kezdő tizenegyén.

17:26 – Már jóval a meccs előtt sem lehetett panasz a hangulatra

17:15 – Változtatott Rossi

Bolla Bendegúzt és Dárdai Mártont is a kezdőbe nevezte ezúttal Marco Rossi szövetségi kapitány. Lang és Szalai Attila kerültek ki a keretből a Svájc ellen 3–1-re elvesztett mérkőzést követően, míg Fiola Attilát a jobb szélről Willi Orban mellé rendelte az edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában