Gjasula mindkét kapuba betalált

2024.06.19. 16:58

Sokkolta a horvátokat Albánia

Korán hátrányba került Horvátország a labdarúgó Európa-bajnokság 2. fordulójának első meccsén, s ugyan fordított Albánia ellen, a ráadás 5. percében elvesztett két pontot.

Kvanduk Bence

Gjasula javított a drámai végjátékban

Fotó: GABRIEL BOUYS / AFP

Az olaszokat követően a horvátokra is ráhozta a frászt Albánia már a mérkőzés korai szakaszában. Bajrami az első meccsen a labdarúgó Európa-bajnokságok leggyorsabb találatát szerezte, a másodikon azért ennél többet kellett várni a gólra.

A 11. percben Asani jobbról, mélyről érkező ívelését csúsztatta a szabadon felugró Laci hat méterről Horvátország kapujába. Livakovic tenyere alatt csúszott át a labda.

A szünetig nem igazán tudott felocsúdni a horvát együttes, sőt, Petkovicéknak kaput eltaláló lövésük nem is volt. Ezzel szemben Modric labdavesztését követően Asllani közel járt a második albán találat megszerzéséhez. Tizenkét méterről eleresztett lövését óriási bravúrral védte Livakovic.

A pihenő során kettőt is cseréltek a horvátok, ami új lendületet adott nekik, s az 50. percben rettentő közel jártak az egyenlítéshez, de Sucic kapáslövését Strakosha kiváló reflexekkel hárította.

Az egyenlítő gól végül a 74. percben érkezett. A csereként beállt Budimir passzolt a tizenhatoson belülre, balra Kramarichoz, aki egy igazítás után a rövid alsóba lőtt nyolc méterről.

Rögtön jött a fordítás is, Budimir küzdött meg egy labdáért az alapvonalnál, majd Sucic elé készített vissza, akinek a lövése Gjasuláról pattant a kapuba.

Ezt követően az albánok voltak a veszélyesebbek, de előbb Livakovic mentette meg a horvátokat, majd a játékvezető látta veszélyes játéknak a lövést. A harmadik kísérletnél viszont már a hálóban kötött ki a labda, Gjasula javította a szerencsétlen mozdulatát, s a sarokba lőtt, ezzel pontot mentve Albániának.

Ez az eredmény a magyar csapat malmára hajthatja a vizet, hiszen ha az utolsó fordulóban Olaszország nyer Horvátország, valamint Spanyolország Albánia ellen, akkor egy harmadiknak máris csupán egy pontja lesz. Azaz, ha mieink nyernek Skócia ellen, akkor egy harmadikat már biztosan megelőznek, s a hatból négy harmadik is tovább léphet a kieséses szakaszba.

Labdarúgó Európa-bajnokság
B-csoport, 2. forduló.
HORVÁTORSZÁG–ALBÁNIA 2–2 (0–1)
Hamburg, Volksparkstadion. Vezette: Francois Letexier (francia). 
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Juarnovic, Sutalo, Gvardiol, Perisic (Sosa, 84.) – Modric, Brozovic (Pasalic, a szünetben), Kovacic – Majer (Sucic, a szünetben), Petkovic (Budimir, 69.), Kramaric (Baturina, 84.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic. 
ALBÁNIA: Strakosha – Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj – Asllani, Ramadani (Hoxha, 85.), Laci (Gjasula, 73.) – Asani (Seferi, 64.), Manaj (Daku, 85.), Bajrami. Szövetségi kapitány: Sylvinho.
Gólszerzők: Kramaric (74.), Gjasula (76. – öngól), ill. Laci (11.), Gjasula (90+5.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában