Csütörtöki színes hírek

2024.06.13. 09:34

A svájci válogatott kiválósága nem vakációzni érkezett Németországba

Friss hírek a pénteken kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Xherdan Shaqiri az edzésen

Forrás: AFP

Fotó: BERND WEISSBROD

Cikkünk frissül!

A svájci válogatott kiválósága nem vakációzni érkezett Németországba

Xherdan Shaqiri, az Európa-bajnokságot szombaton a magyarok ellen kezdő svájci labdarúgó-válogatott középpályása nem vakációzni érkezett Németországba.

A 32 éves játékos kiemelte, a korábbi sajtóhírekkel, valamint Murat Yakin szövetségi kapitány nyilatkozata ellenére fizikálisan készen áll a tornára, amire azért jött, hogy ha kell, minden meccsen az elejétől a végéig a pályán segítse csapatát.

SHAQIRI, Xherdan
Xherdan Shaqiri, a svájci labdarúgó-válogatott játékosa
Fotó: Peter Klaunzer / Forrás: MTI/EPA

Már-már kínos, hogy bármi, ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolnom kell

– mondta a hetedik nagy tornájára készülő labdarúgó. A svájciak a selejtező-sorozatban tíz mérkőzésből csak négyet megnyerve jutottak ki az Eb-re azok után, hogy három évvel ezelőtt egészen a negyeddöntőig meneteltek.

Imádom ezeknek a tornáknak a feszültségét, amit sehol máshol nem tapasztalhatsz meg. Amióta tagja vagyok a nemzeti csapatnak, folyamatosan fejlődünk, amivel együtt nőtt a riválisaink irányunkba mutatott tisztelete is. Sok játékosunk meghatározó tagja klubcsapatának is, legutóbb pedig közel voltunk az elődöntőhöz is

– emlékezett vissza a legutóbbi tornára a Chicago Fire középpályása. A svájciak három éve a világbajnok franciák nyolcaddöntős búcsúztatása után büntetőkkel kaptak ki a spanyoloktól.

Az idei kontinenstorna második találkozója, a magyar-svájci összecsapás szombaton 15 órakor kezdődik Kölnben.

Kizárólag csökkentett alkoholtartalmú sört ihatnak a szurkolók az Anglia–Szerbia-meccsen

Az egyik legmagasabb veszélyfaktort az Anglia-Szerbia-összecsapás jelentheti Gelsenkirchenben, mivel a kölni szurkolók mindössze egy óra alatt odautazhatnak, sőt a Düsseldorfban, Wuppertalban, Essenben és Duisburgban tartózkodók autóval is könnyen megközelíthetik a stadiont. A tornán pedig az Eintracht Frankfurt, valamint a Schalke drukkerek is könnyen konfrontációba keveredhetnek rivális bandákkal.

Illusztráció
Fotó: Tolga Akmen / Forrás: AFP

Becslések szerint 40 ezer angol szurkoló lesz a városban az összecsapás idején és legalább 8 ezer drukker Szerbiából, de a Daily Telegraph felmérései szerint akár 500 szerb huligán is érkezhet a mérkőzésre

– adta hírül a Magyar Nemzet.

Kyle Walker sört önt a Manchester City középpályásának, Jack Grealishnek a szájába
Fotó: Oli Scarff / Forrás: AFP

Bár a rendezők számos szurkolói zónát hoztak létre annak érdekében, hogy elkülönítsék a különböző nemzetiségű szurkolókat egymástól, a precizitásukról híres németek itt nem álltak meg, és további intézkedéseket eszközöltek. Ennek értelmében a szervezők kizárólag csökkentett alkoholtartalmú sört forgalmaznak csak ezen a meccsen a stadionban.

A 4,8 százalék erősségű Bitburger Premium lager helyett az angol szurkolóknak be kell majd érniük a 2,8 százalékos alkoholtartalmú világos sörrel. Ráadásul egyszerre maximum két korsó sört vásárolhatnak a stadion büféjében, vagyis ha többet szeretnének, akkor újra sorba kell állniuk.

Hallotta már Szoboszlai Dominik és Hajdú B. István duettjét az Eb-ről?

A Full of Stars Project szerdán publikálta legújabb, Ez a szív című dalukat, amelyben ezúttal Szoboszlai Dominik mellett Hajdú B. István sportkommentátort rappeltetik meg a mesterséges intelligencia segítségével – számolt be a Mandiner sajtóinformációkra hivatkozva. 

A produkció elkészítésében sem Szoboszlai, sem Hajdú B. nem vett részt, a dalban csupán mesterséges intelligencia által szimulált hangok hallhatók. 

Kiderült, mivel készülnek a szervezők a foci-Eb nyitómeccse előtt

Pénteken a rendező Németország és Skócia mérkőzésével kezdődik el az idei labdarúgó Európa-bajnokság. Az összecsapás előtt az idén elhunyt német futball-legenda özvegye, Heidi Beckenbauer kíséri be a müncheni stadionba a foci Eb győztesének járó trófeát. A kivetítőkön kisfilmmel emlékeznek Franz Beckenbauer pályafutására, aki 1972-ben maga is Európa-bajnoki címet szerzett az NSZK válogatottjával – tudta meg a Magyar Nemzet.

81402956
A német futballlegenda, Franz Beckenbauer és felesége, Heidi a 2008-as Európa-bajnokságon
Fotó: Oliver Lang / Forrás: AFP

A német média Marco Rossi csapatának edzésén járt

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzésén a német sajtó is képviselte magát, a Bild helyszíni riportja pedig kiemelte, hogy a 7000 lakosú Weiler-Simmerberg jellemzően nyugodt településének még a központjában,

Weiler im Allgäuban is nagyon ritkán van ilyen nagy érdeklődést kiváltó esemény.

A cikk hangsúlyozta, hogy noha a helyi csapat utánpótláskorú játékosai is ott voltak a 600 fős lelátón, a mintegy 150 magyar szurkoló csinálta a hangulatot a folyamatos éneklésével és biztatásával, a jó hangulat pedig a játékosokra is átragadt, akik mosolyogva töltötték az edzést – adta hírül az Origo.

A magyar focisták nem mindig találtak kaput, a Bild cikke megjegyezte, hogy egy magyar lövés egy kapu mögött tartózkodó fiatal szurkoló kezéből a mobiltelefont is kirepítette.

A helyszíni beszámoló azzal az információval zárult, hogy húsz rendőr és egy drón is felügyelte az edzést, hogy a szurkolók és Szoboszlai Dominikék is nyugodtan, a biztonságuk tudatában készülhessenek a 2024-es Eb-re.

Jude Bellingham nem akármilyen gólt rúgott az edzésen (videó)

Az Európa-bajnokságon az angolok a C csoportban a dánokkal, a szerbekkel és a szlovénekkel vannak együtt, s ha Jude Bellingham, a Real Madrid klasszisa a meccseken is úgy trükközik, mint a legutóbbi edzésen, akkor  tarthatnak tőle a védők – írja a Magyar Nemzet

Gareth Southgate szövetségi kapitány egymás közti játékot is betett a programba, amit mindenki komolyan vett. Nagyon kis kapukba kellett betalálni, de azért ez összejött a legügyesebbeknek. Bellinghamnek, még sarokkal is. Az angol válogatott X-oldalán már egymillióan nézték meg a jelenetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában