Borsos dúc kalács, vásárhelyi strucc leves, rántott kocsonyahús. A recepteket kiegészítő megannyi történet, tanács és tapasztalat. Mindez a nemrégiben megjelent Új vásárhelyi ízök szakácskönyvben.
Szakácskönyvet adott ki a nemzetiség hagyományos ételeivel a makói román önkormányzat. A kiadványt a Korona étteremben mutatták be – utána kóstolót is rendeztek.
Varga András az SZTE Klebelsberg Könyvtár nemrég nyugalmazott főkönyvtárosa alighanem az egyetlen felsőfokú latin nyelvvizsgával rendelkező személy, akinek 61 ezer TikTok követője van (@andrasvargaofficial).
Közel három évtizeddel ezelőtt az öttömösi spárgafesztivál ötletgazdáinak, Varga Imréné Dobó Jolánnak és Bata Ferencné Zsuzsinak néhány receptjével kezdődött a spárgás ételek gyűjteménye, amely mára közel kétszáz darabosra duzzadt. A cél egy profi, fotókk