Idősek napja

2 órája

Idős embereket köszöntöttek Kiskundorozsmán és Röszkén – galériával

Megtelt idős emberekkel a kiskundorozsmai sportcsarnok kedden délután. A nyugdíjasokat a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte. Ruzsa Roland virággal és vacsorával várta őket. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő pedig Röszkén köszöntötte az időseket.

Suki Zoltán

– Köszönettel tartozunk mindazért, amit önök, idős emberek értünk, gyermekeinkért, fiatalokért tettek, és tesznek. Feladatunk és kötelességünk, hogy méltóságteljes öregkora, feladata, helye és szerepe legyen a közösségünkben minden idősödő embernek – mondta köszöntőjében az idősek világnapján a kiskundorozsmai sportcsarnokban a településrész önkormányzati képviselője.

idősek világnapja, Kiskundorozsma, Ruzsa Roland
Virágot kaptak az idősek Dorozsmán. Fotó: Karnok Csaba 

Idősek várták a képviselőt

Ruzsa Roland hozzátette, hogy az idősek világnapjának megtartásával minden évben az a céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az idős embereket mindenki tisztelje.

– Ez a nap kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az idősek irányába tanúsított figyelmünket, és a néha elmaradó gondoskodásunkat. Felgyorsult világban élünk. A mindennapok rohanása mellett sokszor éppen azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek talán a legnagyobb szüksége lenne rá. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy törődéssel tartozunk az időseknek. A lényeg pedig, hogy az kerüljön előtérbe, ami számít: a szeretni tudás, a türelem, a megértés, a személyes kapcsolatok és a közösség – fogalmazott Ruzsa Roland.

Köszönet járt az időseknek

A képviselő megköszönte azokat az értékeket, amelyeket az idős korosztály megőrzött, és gazdagítja a fiatalabb korosztályt. 

A képviselő lapunknak elmondta, hogy már másodjára rendezte meg Dorozsmán az idősek világnapját. Szerinte a helyi időseket is megilleti a tisztelet. A mostani rendezvényre több mint kétszáz dorozsmai nyugdíjas jelentkezett, dupla annyian mint egy évvel korábban. Ruzsa Roland elmondta azt is, hogy ezt a hagyományt a jövőben is megtartja, hiszen szüksége van az idősek tapasztalatára, az ő segítségükkel Kiskundorozsma a jövőben még sikeresebb lehet.

A rendezvény egyik vendége Márta Józsefné volt, aki azt mondta, hogy nagyon jó érzi magát, és biztosan eljön a jövő évi eseményre is. A hölgyek egy-egy szál rózsát is kaptak.

Mihálffy Béla is köszöntött

Röszkén pedig Mihálffy Béla köszöntötte az időseket. Az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt években sokat tanult az idősektől.

A rendezvényeken megtapasztalhattam, hogy önöknek összetartó, barátságos, életvidám közösségük van. Ide mindig jó volt megérkezni, mindig jó visszatérni. Az önök kitartása és szeretete, amellyel családjukat és közösségüket mindig támogatták, példaértékű mindannyiunk számára 

– fogalmazott Mihálffy Béla.

A képviselő emlékeztetett, hogy visszahozták a 13. havi nyugdíjat, bevezették a gondosóra programot, és számtalan mással igyekeztek segíteni az időseket. Hozzátette, a jövőben is kiemelt figyelmet fordítanak erre a korosztályra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!