A Szeged-Csanád GA június 29-én játssza az első felkészülési mérkőzését

2022.06.20. 11:53

Védők után támadók érkeztek

Tovább folytatja a keret átalakítását a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata: ezúttal két támadójátékos érkezését jelentette be a klub.

Mádi József

Szegedi szerelésben. Pintér Ádám NB I.-es és NB II.-es rutinnal érkezett a csapathoz. Fotó: Török János

A nyári szünetben eddig Tóth Bence (24) és Kovács Gergő (19) révén két védő igazolt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapatához. Mivel a védelemből Pejovics Danilo távozott – és információink szerint az NB I.-be feljutott Kecskemétben folytatja –, valamint Tóth Gábor (35) sem hosszabbította meg a szerződését, ezért a klubvezetőknek gyorsan találni kellett olyan játékososokat, akik pótolhatják őket a belsővédő-poszton. Ez a hiány a korábbi egyszeres válogatott Tóth B. (aki Szolnokon szerepelt legutóbb, ám a Vasas játékosaként került Szegedre) és Kovács G. (a Debrecen második keretéből érkezett) révén megoldódni látszódik.

Mivel Horváth Krisztofer (20) és Csoboth Kevin (21) nagy szerepet vállalt abban, hogy a Szegednek voltak feljutási esélyei, de ők kölcsönjátékosként visszamentek az anyagklubjukhoz, így a támadórészleg is változtatásra, erősítésre szorul. Erre találhatott megoldást a szegedi stáb, hiszen a hétvégén két fiatal támadó leigazolását jelentette be. 

Egyikük már rendelkezik első osztályú múlttal is: a 2001-es születésű, szélső támadóként bevethető Pintér Ádám a Szolnoki MÁV utánpótlásában nevelkedett, majd 2016-ban a Debreceni Labdarúgó Akadémiára került. 2019-ben bemutatkozott a Debreceni VSC csapatában, ahol összesen 16 NB I.-es, 22 NB II.-es és 10 magyarkupa-meccsen szerepelt. Pintér alapembere volt a 2020–21-es szezonban NB II.-es bajnoki címet szerzett Lokinak. 

Azzal a céllal érkeztem Szegedre, hogy minél több játéklehetőséghez jussak. Az előző szezonban sérüléssel küszködtem, emiatt kevesebb lehetőséget kaptam Debrecenben, de most százszázalékosnak érzem magam. Nagyon tetszenek a körülmények, pozitívan várom az előttem álló időszakot – nyilatkozta Pintér Ádám a klub honlapján. 

A másik támadó a 22 éves Könczey Márk, aki a Ferencváros utánpótlásából jön a szegedi klubhoz, előtte szerepelt az MTK korosztályos együtteseiben is. A Fradi II.-ben az előző idényben 30 meccsen szerepelt az NB III.-ban, kezdő volt és végig játszott a felnőtteknél a Hatvan elleni magyarkupa-meccsen (9–0-ra nyert a Fradi), illetve egyszer kerettag volt az NB I.-ben is még a 2018–19-es szezonban. 

A Szeged-Csanád GA június 29-én játssza az első felkészülési mérkőzését az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC ellen, július 11-én pedig szlovéniai edzőtáborba vonul Roglára, és két felkészülési meccsen lép pályára. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!