Szeged és környéke

2014.11.29. 11:23

Elektromos fűrésszel estek a disznónak - galéria

Domaszék - Mocskos tokány, asztalosszerszám és lelkes hentesek - ezt láttuk a domaszéki Böllérnapon. A hagyományos disznóvágás szombat délutánig tart, eddig 4 "áldozatról" tudunk.

Segesvári Csaba

Füst és gőzbe burkolódzott szombat reggel Domaszék főtere, a böllérnapon ismét bebizonyosodott, a hentesekkel szemben jelentős versenyhátránnyal indultak a disznók. Még csak nyolcat mutatott az óra, de már egyetlen élő sertést sem találtunk a téren, a malacok többsége már a szalma vagy éppen a gázpörzsölő alatt melegedett. Ferdinánd hentesmesterék kocája égnek álló lábakkal várta, hogy a csapattagok elfogyasszák pálinkájukat, a csíki disznóölők pedig a szalmaperzselés rejtelmeiről beszélgettek, állították: jobb íze lesz tőle a malacnak. [namelink name="Volford Imre"] saját készítésű, kormánykerékkel forgatható grillsütőjét melegítette, azt mondta, ezt ittasan is lehet vezetni. - A jó disznóvágáshoz kell egy jó állat, meg egy jó böllér. És pálinka. Igaz, most csak 4 malac van, de a sok pálinkától dél körül lesz itt még sok részeg disznó - mondta nevetve az egyik résztvevő.

Domaszéki böllérnap. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)




Domaszéki böllérnap. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!