Szeged és környéke

2014.02.23. 19:18

Koncessziós jogot nyert a Mol

Szeged - Szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére nyert jogot a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a Szegedi-medence nyugati területén – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal.

Munkatársunktól

A Mol kérdésünkre azt közölte, hogy az említett terület, a Szegedi-medence nyugati része 348,8 négyzetkilométer. Csongrád és Bács- Kiskun megyében, Ásotthalom, Balástya, Bordány, Csólyospálos, Domaszék, Forráskút, Kömpöc, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged, Üllés, Zákányszék és Zsombó között helyezkedik el.

Az állami vállalat szerint korai még arról beszélni, hogy az elnyert lehetőség jár-e valamilyen, az említett települések lakóit is érintő munkával. Egyelőre jogot nyertek arra, hogy a koncessziós szerződésről tárgyaljanak. A cég közleménye így fogalmaz: „Minden olyan lehetőség érdekel minket, ahol értékteremtő munkát tudunk végezni, és ami megfelelő üzleti és gazdasági potenciállal rendelkezik."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!