Balástya

2021.12.14. 14:48

Iskolai konyha épül Balástyán

Címkék#Balástya

 Még nem készültek el a Balástyán építendő új, 350 adagos iskolai konyha kiviteli tervei, amelyhez ebédlő is csatlakozik majd. A megvalósításra 200 millió forintot nyert a helyi önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán, viszont az előzetesen kalkulált költség 297 millió forintot tehet ki – tudtuk meg Ujvári László polgármestertől. 

 

 

– Az elnyert összeghez községünk 27 millió forint önerőt tesz, erről már testületi döntés született. A támogatást biztosító minisztérium munkatársaival folyamatosan egyeztettünk, és az a megoldás született, hogy a hiányzó mintegy 70 millió forintra becsült tétel finanszírozására 2022 januárjában újabb pályázatot nyújtunk be, forráspótlásra – közölte a faluvezető. Korábban felmerült, hogy két ütemben valósítanák meg a beruházást, ez a verzió azonban lehetővé teszi, hogy az eredeti szándék szerint „egy lélegzetvételre” építsék fel az új iskolai konyhát a hozzá tartozó ebédlővel. 

 

– A kiviteli tervek jö­­vő január elejére készülnek el, akkor lehet pontos költségvetést készíteni és annak ismeretében igényelhetjük a hiányzó forrást. Azt követően írhatjuk ki a közbeszerzést, és a kivitelező kiválasztása után reményeink szerint tavasszal már kezdődhet a munka – mondta Ujvári László. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!