EU-elnökség

3 órája

Pintér Sándor: a szervezett bűnözés elleni harc Magyarország egyik prioritása

Az európai uniós határokon belüli szervezett bűnözés elleni küzdelmet nevezte az Európai Unió Tanácsa magyar elnöksége egyik prioritásának Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Luxembourgban.

MW

Pintér Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A tárcavezető az uniós belügyminiszterek tanácskozását megelőzően újságíróknak elmondta, hogy 

az ülésen a többi között a szervezett bűnözés, beleértve az online térben elkövetett bűncselekmények, a gyermekvédelem, illetve a schengeni övezettel kapcsolatos ügyek is szóba kerülnek.

Mint mondta, ezzel kapcsolatban barométeres nyilvántartást és információt fognak kapni Ylva Johansson belügyi biztostól.

„A nyilvántartások és egyéb ismertetést követően beszélnünk kell a visszatérítésről, amely a schengeni térség legnagyobb problémája” 

– jelentette ki Pintér Sándor, hozzátéve, hogy emellett egyeztetni kell Románia és Bulgária teljes csatlakozásáról is a schengeni övezethez.

„Az EU határainál jelenleg is háború és fegyveres harcok dúlnak, ez pedig különös jelentőséggel ruházza fel a schengeni elvárások teljesítését” – figyelmeztetett a tárcavezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában