Diplomácia

14 órája

Orbán Viktor megérkezett Észak-Macedóniába

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön és pénteken hivatalos látogatást tesz Észak-Macedóniában, amelynek során kétoldalú megbeszélést folytat Hrisztijan Mickoszki miniszterelnökkel, Áfrim Gási parlamenti elnökkel, Timotejjel, a Debar-Kicsevó egyházmegye metropolitájával, valamint a magyar küldöttséget vezeti a magyar–észak-macedón kormányzati csúcstalálkozón – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Hrisztijan Mickoszki észak-macedóniai miniszterelnök katonai tiszteletadás mellett fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az ohridi repülőtéren 2024. szeptember 26-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

A miniszterelnök megérkezése után posztolt közösségi oldalán: 

Megérkeztünk Ohridba. Holnap indul a kormányzati csúcstalálkozó.

Korábban írtuk:

A két miniszterelnök koszorút helyez el a Szent Cirill és Metód szoboregyüttesnél, majd meglátogatják Ohrid óvárosát, ahol felkeresik a Perivlepta Szent Mária-templomot és a Szent Naum kolostort.

Észak-Macedóniában májusban tartottak parlamenti választásokat, az új kormány június végén alakult meg, a most megvalósuló kormányzati csúcs a kétoldalú kapcsolatok új fejezetének kezdetét jelzi.

Mickoszki miniszterelnök számít Magyarország támogatására országa EU-integrációjának előmozdításában. Észak-Macedónia csatlakozási felkészülését magyar szakértő is segíti.

A hivatalos látogatás további aktualitása, hogy idén ünnepeljük a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulóját

– mondta a sajtófőnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában