Európai elnökség

2024.06.19. 12:03

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: támogatni fogjuk az európai védelmi ipar és innováció megerősítését

Támogatni fogjuk az európai védelmi ipar és innováció megerősítését, erre vállalkozunk a közeledő magyar elnökség során – közölte szerdán közösségi oldalán a honvédelmi miniszter, aki az uniós magyar elnökség jelmondatával indította bejegyzését: Tegyük naggyá Európát.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j2) és Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (j) a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen a Honvédelmi Minisztérium előtt tartott zászlófelvonáson 2024. május 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: Magyarország hamarosan átveszi az EU soros elnökségi tisztét, ezen belül a védelem és a védelmi ipar kiemelten fontos területek, 

Magyarország pedig„stratégiai előrelátással európai és ezen belül is gyakran német képességekre támaszkodik”. 

Ezekről tárgyalt Boris Pistorius német védelmi miniszterrel kedden Berlinben – jelezte a tárcavezető, hozzáfűzve, megbeszéléseik minden fontos témát érintettek, így felkészült az induló európai elnökségre. 

„A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát” – hangoztatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában