Olimpia 2024

2024.08.04. 17:52

A végjáték nem sikerült, véget ért az olimpia a magyar férfi kézilabda-válogatottnak

A második félidőben ugyan megfordította a franciák elleni meccset a magyar férfi kézilabda-válogatott, de végül vereséget szenvedett, és véget ért számára a párizsi olimpia.

Búcsúzott a párizsi olimpiától a magyar válogatott.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A képlet igen, a feladat már közel sem volt egyszerű a magyar férfi kézilabda-válogatott számára, amely az olimpiai csoportkör zárófordulójában csak akkor érhette el a negyeddöntős helyezést, amennyiben legyőzi a házigazda franciákat. Az olimpiai címvédő számára viszont ugyanez volt a tét, hiszen még nem volt biztosított a továbbjutása, igaz, egy döntetlen is elég lett volna a franciáknak a továbbjutáshoz.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, főképp a védekezés dominált mindkét csapatnál. Bánhidi Bencét nem tudta megjátszani a magyar csapat, a bejátszásokból rendre labdákat szerzett a francia csapat, amely negyed óra elteltével négygólos előnybe került. A folytatásban már támadásban eredményesebben játszott a magyar válogatott, Mikler Roland remekül szállt be a kapuba, viszont tartósan maradt a négygólos különbség. A félidőben végül hárommal, 11–8-ra vezetett Franciaország.

A szünet aztán folyamatosan tüntette el hátrányát a magyar válogatott, köszönhetően Mikler Roland remekelésének, aki folyamatosan szállította a védéseket. Ancsin találatával már csak egy volt a hátrányunk, majd Imre Bence kiegyenlített a 40. percben.

A mérkőzésen először 17–16-nál, Lékai találatát követően vezettünk, sőt, nem sokkal később már kettő volt az előnyünk, 18–16. Nem sokáig, mert Mem betörését követően már egyenlő volt, de Lékai újabb gólja után egygólos magyar előnyről következhetett az utolsó tíz perc, 19–18.

Egy eladott labda után Porte ziccerével viszont már a franciák vezettek 19–20-nál. Támadásban megakadt a magyar csapat, amely a hátralévő időben csak egy gólt tudott szerezni. Mem lövésével igencsak megfésülte Miklert, de ezért nem kapott két percet, majd a túloldalon Lékai lehetőségénél Gerard védett. Négygólos hátrányban voltunk az utolsó öt percre, és Imre ugyan belőtte a hetesét, de Remili gyorsan válaszolt, és miután Ancsin átlövését a kapufára tolta Gerard, végleg elúsztak a reményeink.

A franciák végül négy góllal, 24–20-ra nyerték meg a meccset, ezzel pedig továbbjutottak a csoportból, míg a magyar válogatott az ötödik helyen végzett a csoportjában, így számára véget ért a párizsi olimpia.

Magyarország–Franciaország 20–24 (8–11)
Férfi kézilabda, olimpia, csoportkör, 5. forduló. Párizs, vezette: Hansen, Madsen (dánok)
Magyarország: Palasics - Bóka 1, Bodó 1, Bánhidi 1, Sipos, Ilic 1, Lékai 2. Csere: MIKLER (kapus), IMRE 6, Ligetvári, Fazekas, Szita 4, Ancsin 4. 
Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez.
Franciaország: Gerard – Porte 1, MEM 5, Fabregas 1, Remili 3, PRANDI 7, Descat 5. Csere: Desbonnet (kapus), Konan, L. Karabatic, N. Karabatic, Tournat 1, Richardson, Minne 1. Szövetségi kapitány: Guillaume Gille. 
Hétméteres: 2/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 0, ill. 4. perc. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!