Olimpia 2024

2024.07.29. 22:34

Megszerezte az első győzelmét Párizsban a férfi kézilabda-válogatott

Megvan az első győzelem Párizsban. Az első félidő végére kialakított komolyabb előnyt a szünet után növelte, és végül magabiztos győzelmet aratott Argentína ellen a férfi kézilabda-válogatott a csoportkör második fordulójában.

Delmagyar.hu

Bánhidi Bencééknek állniuk kellett a kemény megmozdulásokat Argentína ellen.

Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A továbbjutási remények szempontjából létfontosságú meccs várt a magyar férfi kézilabda-válogatottra a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában. A mieink Egyiptomtól szenvedtek vereséget, míg Argentína Norvégiától kapott ki a nyitókörben. 

kézilabda olimpia
Nem mindig a kézilabda volt a főszerepben az argentinok elleni meccsen. 
Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Hosszú ideig nem alakult ki nagyobb különbség, hiába kezdett Chema Rodríguez csapata jobban, és szerzett Bánhidi Bence egy csodás gólt, 10–9-nél mégis az argentinok vezettek. Ekkor megakadt egy kicsit a magyarok játéka, ám később négy magyar gól következett dél-amerikai válasz nélkül, majd a félidőt Bodó Richárd találata zárta le, így Palasics védéseiből is megtámogatva, ötgólos magyar előny volt a félidőben, 12–17.

A szünet után is megmaradt ez a játék, jöttek a védések Palasicstól, miközben elöl igen magabiztosan használták ki az adódó lehetőségeket a magyar játékosok.Ez kissé frusztrálttá is tette az argentinokat, több durva megmozdulást is láthattunk tőlük, Parker ütötte arcon, szemen Ancsint, akit így ki is állítottak. A meccs a félidő közepére el is dőlt, innentől csak a különbség volt kérdéses. 30–20-nál megvolt a tízgólos különbség is, végül éppen ilyen arányban, 35–25-re nyert a magyar csapat. Az OTP Bank-Pick Szeged beállója, Bánhidi Bence három, míg Bodó Richárd négy gólt lőtt a találkozón. 

Két fordulót követően így Dánia és Norvégia egyaránt két-két győzelemmel és négy-négy ponttal áll, Egyiptomnak és a magyar csapatnak két pontja van, míg Argentína mellett meglepetésre a házigazda francia válogatottnak nincs pontja, miután a második meccsükön kikaptak Norvégiától. A magyar csapat szerdán kilenc órától éppen a norvégokkal találkozik a harmadik fordulóban.

Argentína–Magyarország 25–35 (12–17)
Férfi kézilabda, olimpia, B csoport, 2. forduló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!