2019.07.20. 16:36
Második helyen végzett a zákányszéki pacal
Második helyen végzett a zákányszéki csapat az erdélyi testvértelepülésükön, Borszéken rendezett bográcsos főzőversenyen a hétvégén.
Mint megírtuk, Zákányszék testvértelepülésén, a Hargita megyében lévő Borszéken idén második alkalommal rendezték meg a bográcsos főzőversenyt a múlt hétvégén, ahol tizenegy csapat mutatta be főzőtudományát. Az ötfős zákányszéki gasztronómiai küldöttség – Kazi Péter, Paraginé Tóth Edina, Kiss Zoltán, Paragi Levente és Börcsök Zoltán – különleges pacallal készült a megmérettetésre.
– A marhapacal mellett marhapofa és sertéscsülök is került az ételbe. Semmit sem bíztunk a véletlenre, minden hozzávalót, még a fűszereket is itthonról vittük. Szombaton és vasárnap is főztünk. A versenyen a mi bográcsunk ürült ki a leggyorsabban. A két nap alatt 120 adag pacalt készítettünk összesen 35 kiló hozzávaló felhasználásával – mondta Kazi Péter, Zákányszék alpolgármestere.
Paragi Edina, a zákányszéki könyvtáros vasárnap reggel kalácsot sütött, amit házi kolbásszal kínáltak a helyi, homoktövisből készült üdítő mellett.
A zákányszékiek a második helyen végzetek a főztjükkel. A siker egyik titka az alpolgármester szerint a csapatmunka mellett a gondos odafigyelés volt. – Minden hozzávaló szeret leragadni, ezért folyamatosan kavargatni kellett az ételt – tette hozzá.