Egy hónap múlva kész az új nappali kórház

Hódmezővásárhely - A jelenlegi 3 hónapos várakozási idő is lerövidül – bár előre nem lehet megjósolni, mennyivel – az új 19 ágyas nappali kórház átadásával – közölte tegnap Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója a kakasszéki gyógyintézetben tartott sajtótájékoztatón.

Munkatársunktól

– A vége felé közeledik a mozgásszervi rehabilitációs gyógyközpont tetőterében a nappali kórház kialakítása. Mindez teljessé teszi a rehabilitációs ellátást. A 380 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás a régióban egyedülálló, a betegek utaztatása nélkül, egy helyen lesznek a különböző vizes és fizikoterápiás kezelések – fejtette ki a főigazgató.

A tetőtérben még dolgoznak, de augusztus végére befejezik a munkát. Fotó: Rosta Tibor/MTI

A tetőtérben még dolgoznak, de augusztus végére befejezik a munkát. Fotó: Rosta Tibor/MTI
A páciensek ugyanazt az ellátást kapják, mint a fekvő betegek, csak a terápiák utáni pihenést követően délután hazamehetnek, és az éjszakát otthon tölthetik, majd másnap újra visszatérnek. A nappali kórház kivitelezése augusztus végén, míg a teljes projekt szeptember végén fejeződik be. A gyógyintézet tetőterében a kórtermeken kívül többek között fizikoterápiás rész, masszázshelyiség, tornaterem is lesz. 44 férőhellyel bővítik az intézmény parkolóját. Az új nappali kórházban pedig a tervek szerint sportsérülésekkel kapcsolatos gyógykezeléseket is végeznek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!