Két vásárhelyi cég a Magyarország legszebb birtoka verseny döntőjében - Különdíjas a Hódagro Zrt.

Nagyszabású gálán hirdették ki szombat este Siófokon a Magyarország legszebb birtoka verseny végeredményét. Két hódmezvásárhelyi cég is bejutott a döntőbe. A Hódagro Zrt. az Erste Bank különdíját vehette át.

Kovács Erika

A versenyt idén harmadjára írta ki az Agrotrend csoport, amely kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság fontosságának hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek bemutatását. A gálát élő­­ben közvetítették a közössé­­gi oldalon. Nagy István agrárminiszter kiemelte, nem elég megbecsülni a magyar gazdák munkáját, meg kell ismertetni a társadalom egészével. Ebben nyújt segítséget a Magyarország legszebb birtoka verseny. A versenyt 7 kategóriában hirdették meg, a döntőbe kategóriánként a 3-3 legszebb birtok jutott be. Csongrád megye két kategóriá­ban is esélyes volt a győzelemre. Feczák Tamás cége, a Hódkertész Kft. a kertészeti, a Szabó Lajos vezette Hódagro Zrt. pedig szántóföldi kategóriában szerepelt az első három között.

A hódmezővásárhelyi Hódagro Zrt. a szántóföldi kategóriában szerepelt a legjobbak között. FOTÓ: HODAGRO.HU

A hódmezővásárhelyi Hódagro Zrt. a szántóföldi kategóriában szerepelt a legjobbak között. FOTÓ: HODAGRO.HU

Győztesek: Állattenyésztő birtok kategória – Baromfi Coop Kft., Gyümölcstermesztő birtok kategória – BoldAgro Kft., Kertészet kategória – Hegede Kft., Családi gazdaság kategória – Mozsi Major, Precíziós Gazdálkodás kategória – Balogh Farm Tépe Kft., Szántóföldi Növénytermesztő Birtok kategória – Béke Mezőgazdasági Kft., Szőlészet-Borászat kategória – Szent Donát Borászat. A közönségdíjas a BoldAgro Kft. lett, a média különdíját a Fe­­kete Lovasfarm kapta. A kategóriagyőztesek között helyszíni szavazással választották ki az abszolút győztest, vagyis 2019-ben Magyarország Legszebb Birtoka a BoldAgro Kft.


Az Erste Bank különdíjat ajánlott fel, amit a hódmezővá­sárhelyi Hódagro Zrt. érdemelt ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!