Vármegyei I. osztály

Tegnap, 17:28

Zsinórban hatodjára nyert a Tiszasziget, döntetlennel debütált a Bordány új edzője

Döntetlen az alsóházi rangadón, nem hibáztak a dobogós csapatok. Ez történt a vármegyei I. osztály 10. fordulójában.

A kékmezes Tiszasziget Algyőn is nyerni tudott.

Fotó: Török János

Egy gól döntött a vármegyei I. osztály 10. fordulójának rangadóján. Az Algyő–Tiszasziget meccsen a hazaiak ugyan a kapufát is eltalálták, de a három pontot jelentő gólt a Tiszasziget jegyezte: a vendégek szépen felépített támadásának végén egy beadást követően Dancsok lőtte ki a hosszút, amivel zsinórban hatodik győzelmét aratta a Tiszasziget, az Algyő pedig egymás után a harmadik meccsét veszítette el.

vármegyei I. osztály
A Tiszasziget elvitte a pontokat Algyőről a vármegyei I. osztály 10. fordulójának rangadóján.
Fotó: Török János

Az éllovas Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. dolgát bő egy félidőn keresztül megnehezítette a Hódmezővásárhelyi FC II. Egy kipattanót követően ugyan Ördög találatával a szegediek szereztek vezetést, majd a Vásárhelyen is megfordult Vladul fejesével duplázta meg előnyét az osztály listvezetője. Az utolsó bő negyed órát emberhátrányban játszotta le a HFC II., mert egy sérülés miatt 10-en maradtak, ekkor pedig eldöntötte a meccset a Szeged-Csanád GA II. A Sándorfalva is a második félidő második felében szerezte a győzelmet jelentő gólokat a Szentesi Kinizsi ellen, a vendégek előtt adódtak ugyan lehetőségek 0–0-nál, de Horváth Krisztián két lövése is kevéssel ment el a kapu mellett.

Egy jól eltalált lövéssel nyert a Kiskundorozsma a Makó ellen, a Maros-partiak 1–0-nál ugyan büntetőhöz jutottak, de kihagyták ezt, így felzárkózott ellenfelére a Dorozsma. A Mórahalom is otthon tartotta a pontokat a Deszk ellenében. Döntetlennel debütált a Bordány nemrég kinevezett új edzője, Forgács Dávid. A Balástya elleni alsóházi rangadón a a hazaiak két nagy helyzetet is elhibáztak, egyszer a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. A Balástya Törköly érintés nélkül, szögletből szerzett góljával szereztek vezetést, majd szintén egy szöglet után, az utolsó pillanatokban egyenlített a Bordány, ezzel egy pontot otthon tartott.

Vármegyei I. osztály, 10. forduló

Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Deszk 2–0 (0-0)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Szűcs Gábor – jól (Vén, Tóth I.).
Mórahalom: Mison – Vajda, Heidrich, Rádóczi, Ábrahám (Hovanyecz, 87.), Fehér, László, Kelemen (Holcsik, 38.), Szekeres (Szűcs, 75.), Csizmadia (Bokányi, 70.), Perpauer (Papp Zs., 75.). Edző: Korom Tibor.
Deszk: Csikkel – Márkus, Szabó R. (Ruzsáli, 65.), Martinkovics, Adamov, Csehó (Kovács B., 65.), Baucic, Szanka, Markovics, Matyelka, Kormos (Salánki, 75.). Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Szekeres (60.), Holcsik (71.).
Kiállítva: Szabó R. (90.).
Jók: Heidrich, Holcsik, László, Fehér, ill. Csikkel, Adamov, Matyelka, Markovics. 
Korom Tibor:Örülök a győzelemnek, nézzük a pozitívumokat: nyertünk. Játékban további fejlődést várok a csapattól. 
Csordás József:Egy közepes iramú, közepes színvonalú meccsen a helyzeteit jobban kihasználó hazai csapat megérdemelten nyert. Gratulálok a Mórahalomnak, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!

Kiskundorozsma–Makó 1–0 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Csöngető, Pap).
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á. Molnár K., Szil (Szántó, 70.), Kis B., Hochheiser, Ottlik, Magyar, Fülöp, Lóki, Molnár Á. (Veszelka, 88.). Játékos-edző: Magyar György.
Makó: Szalkai – Kökény (Pepó, 72.), Fancsali, Molnár D., Beregszászi, Vas, Kardos, Frank, Beke (Olasz, 67.), Dancsó, Bohák D. (Czebe, 26.). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerző: Ottlik (64.).
Jók: mindenki, ill. Beregszászi, Fancsali, Dancsó. 
Magyar György:Kiegyenlített, tipikus egygólos mérkőzésen egy jól eltalált lövéssel, és koncentrált védőmunkával a magunk javára billentettük a meccset egy fiatal, és veszélyes Makó ellen. Fontos három pontot szereztünk.
Botlik Róbert: Küzdelmes, iramos mérkőzésen helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, így nem sikerült a pontszerzés sem.

Hódmezővásárhelyi FC II.–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–4 (0-1)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Kócsó).
HFC II.: Hegyes – Péter, Pálinkás, Orovecz (Patkós, 61.), Buzás, Hajduk, Tatár, Rabecz V., Czékus (Telek, 57.), Arany, Kis D. (Karácsonyi, 68.). Edző: Borbás Zsolt.
Szeged-Csanád GA II.: Szalontai – Nógrádi, Gera, Vladul (Kapic, 78.), Botic, Lőrincz, Simon, Bakó, Dudás (Takács, 63.), Nagy D. (Lajter, 78.), Ördög (Budai, 63.). Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Ördög (29.), Vladul (64.), Nógrádi (77., 90.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Borbás Zsolt:Megérdemelt a Szeged győzelme, de nem játszottunk alárendelt szerepet, fegyelmezetten védekeztünk, remélem, lesz ennek folytatása, motiváltak, fegyelmezettek voltak a srácok. A játék képe alapján nem volt négy gól a két csapat között.
Bilics Igor: Az első félidőben körülményesen, lassan játszottunk, a szünet után teljesen más játékot mutattunk. Agresszívabban, gyorsabban játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki, amiből értékesítettünk párat, így lezártuk a meccset.

Sándorfalva–Szentesi Kinizsi 3–0 (0-0)
Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Burzon Márk – jól (Dobó, Paczér).
Sándorfalva: Garamvölgyi – Bácsi, Gulyás (Budai, 60.), Oláh (Tóth L., 72.), Széll (Gyüre, 86.), Varga, Juhász, Vajna, Bitó, Bánóczki, Gyuga. Edző: Tóth János.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Tóth Á. (Locskai, 47.), Dovics, Rostás, Mészáros, Horváth K., Bartucz (Bertók, 78.), Koncz (Papp M., 61.), Döme (Mihály, 67.), Vincze, Piti (Illés, 72.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Bitó (63.), Varga (78., 11-esből), Széll (84.).
Jók: Bitó, Gyuga, Garamvölgyi, ill. Horváth K., Dovics, Rostás. 
Tóth János: Tudtuk, hogy a Szentes jól védekezik, így kivárásra játszottunk, az idő előrehaladtával ez sikerült is. 
Szöllősi Ferenc:A hatvanadik percig nagyon jól néztünk ki, viszont ha hibázol, azt az ellenfél ebben az osztályban is kihasználja. Az ellenfél megérdemelten nyert, de mi sem vallottunk szégyent. Jövő héten nagyon fontos mérkőzésünk van, most már arra koncentrálunk.

M-Perfect Home-Algyő–Tiszasziget 0–1 (0-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Mucsi Zsolt – jól (Barta, Minda).
Algyő: Szabó G. – Rádi, Vastag, Kiss R., Bozóki (Ilyés, 71.), Patai (Kardos, 64.), Dudás (Daróczi, 74.), Rébék (Csányi A., 89.), Csányi Á., Godó (Buchholcz, 71.), Róka. Edző: Fülöp Tibor.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M. A., Szilágyi, Pető, Tóth I. (Nagy A., 83.), Szabó L. (Bánfi, 57.), Baka (Skribek B., 71.), Rédei, Dancsok (Vörös, 90.), Farkas. Edző: Bány Tamás.
Gólszerző: Dancsok (62.).
Jók: Szabó G., Rébék, Rádi, Róka, ill. mindenki. 
Fülöp Tibor: Az előző hetekhez képest fejlődtünk, de amíg nem tudunk gólt rúgni, addig nem nyerünk. Rendet kell tenni a fejekben, mert ugyanaz a csapat vagyunk, amelyik tavaly ezüstérmet szerzett. 
Bány Tamás: Maximálisan odatették magukat a srácok, gratulálok nekik ezért! Jó meccset játszottunk az Algyő ellen, ha egy kicsit jobban koncentrálunk, akkor akár könnyebb is lehetett volna a siker.

DB Futball Bordány–Balástya 1–1 (0-0)
Bordány, 300 néző. Vezette: dr. Hegyi Eszter – jól (Burzon, Csöngető).
Bordány: Kovách – Fodor (Sahin-Tóth, 60.), Lippai D., Meszes (Heipl, 77.), Visnyei, Rácz, Kis L. (Kovács P., 60.), Márton (Farkas, 70.), Sárkány (Jójár, 77.), Krizs, Czékus. Edző: Forgács Dávid.
Balástya: Nagy B. – Kószó (Mágocsi, 54.), Faragó, Bagi, Nagymihály, Szűcs, Malatinszki Á., Malatinszki D., Törköly, Tóth G. (Mészáros, 93.), Bárkányi. Edző: Puskás István.
Gólszerzők: Sahin-Tóth (96.), ill. Törköly (67.).
Jók: Krizs, Lippai D., ill. Nagy B., Tóth G., Szűcs, Bárkányi, Malatinszki D., Faragó, Nagymihály. 
Forgács Dávid: A helyzetek alapján úgy érzem, veszítettünk két pontot, de így, hogy a ráadás utolsó percében egyenlítettünk, ez egy óriási kármentés, és örülünk az egy pontnak. Készülünk a jövő hétre! 
Puskás István: A megkezdett úton beleléptünk egy gödörbe. Legközelebb javítjuk a hibákat, gratulálok a csapatomnak a küzdésért! 

A vármegyei I. osztály állása

  1.   Szeged II.    10    9    1    0    46    –    8    28
        2.    Tiszasziget    10    7    2    1    31    –    11    23
        3.    Sándorfalva    10    7    2    1    28    –    10    23
        4.    Makó    10    5    3    2    24    –    11    18
        5.    Algyő    10    5    2    3    16    –    8    17
        6.    Dorozsma    10    5    1    4    24    –    20    16
        7.    Mórahalom    10    4    2    4    21    –    24    14
        8.    Szentes    10    4    1    5    14    –    20    13
        9.    Balástya    10    1    2    7    9    –    33    5
        10.    Bordány    10    1    2    7    12    –    42    5
        11.    Deszk    10    1    1    8    14    –    29    4
        12.    HFC II.    10    1    1    8    7    –    30    4

A 11. forduló programja:

Péntek, 18 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Kiskundorozsma. Szombat, 14.30: Makó–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Balástya–M-Perfect Home-Algyő, Tiszasziget–Sándorfalva, Szentesi Kinizsi–Hódmezővásárhelyi FC II., Deszk–DB Futball Bordány. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában