Labdarúgó NB II.

2 órája

Oda a Szeged-Csanád GA hosszú veretlensége

A labdarúgó NB II. 11. fordulójában igazi rangadót rendeztek Borsodban. A Szeged-Csanád GA a Kazincbarcika együttesének vendége volt, és Bódi Ádám duplája eldöntötte a találkozót, a Tisza-partiak kikaptak.

Mádi József

Egymás után harmadszor küldte fel a pályára ugyanazt a tizenegy játékost a Szeged-Csanád GA vezetőedzője, Michael Boris, aki a Szentlőrinc és a Békéscsaba elleni mérkőzésekhez hasonló kezdőben vélte megtalálni a siker kulcsát. A Kazincbarcika nagyon jól szerepel talán annak köszönhetően is, hogy két korábbi debreceni válogatott legenda, a védekező középpályás Varga József (36) és Bódi Ádám (34) is Erős Gábor csapatát erősíti.  

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA támadója, Borvető Áron (középen) nem tudott túljárni a hazaiak eszén. Fotó: Török János

Szeged-Csanád GA: vereség

Az NB II. (egyik) legjobb védelme (Szeged) találkozott a másodosztály leggólerősebb együttesével (Kazincbarcika) – ezek miatt is érdekesnek tűnt a találkozó. 

Az első kapura veszélyes szituáció a 15. percben alakult ki, amikor Bódi lépett volna ki középen, ám a hosszan előreívelt labdát Takács János kifejelte oldalra. Alig egy perc múlva Szabó Máté a jobb oldalon kiszorított helyzetből lőtt a bal felső sarok mellé.

A mérkőzés első fél órájában ezen alkalmakon kívül a kapuk nem forogtak veszélyben, nagyon sok volt a pontatlanság és a szabálytalanság, viszont az is igaz, hogy a hazaiak birtokolták többet a labdát.

A 38. percben Borvető Áron lopott le egy labdát ellenfele cipőjéről, ám amikor egy az egyben mehetett volna kapura, hosszan szöktette magát, így a kapus fel tudott szabadítani. 

Az első kaput eltaláló lövés a szegediek nevéhez fűződik, Palincsár Martin éles szögből tüzelt Fadgyas Tamás kezébe, majd a 45. percben Novák Csanád ballal fölé lőtt – nem sokat tévedett.

Jól kezdte a második játékrészt a Szeged, az 51. percbe Márkvárt Dávid szabadrúgása után Novák fejelt, Fadgyas védett, majd rögtön a szögletből Novák erőből hét méterről már a léc alá fejelte a labdát, 0–1.  Jött megint egy szöglet, Pejovics Danilo labdáját Fadgyas kiütötte a bal felső elől.

Éledezett a hazai alakulat, Bódi beadása után Takács J. ütötte szögletre az ötösön belülről a labdát. A 63. percben teljesen váratlanul (véleményes) 11-eshez jutott a hazai alakulat, Tóth Bence ért talán hozzá Lucas Marcolini lábához a 16-oson belül, a büntetőt Bódi lőtte a jobb alsó sarokba, 1–1.

A 74. percben Szilágyi Zoltán közelről nem tudott a hálóba stukkolni Novák Cs. csúsztatása után, a 77. percben pedig Lamin Sarr ollózása után ment éppen csak mellé a labda a bal kapufánál.

Többet tett a sikerért a meccs ezen szakaszában a Szeged-Csanád GA, ám a sorozatos beívelések nem vezettek eredményre. Sőt Kártik Bálint lövését követően Márkvárt mentett a gólvonalon a 82. percben. 

A hosszabbításban aztán Bódi eldöntötte a meccset, amikor Kártik a jobb oldalon bevezette a labdát az ötös sarkáig, onnan keresztbe passzolt, a labda pedig a támadó lábáról a jobb alsóba került, 2–1.

  • Kazincbarcika–Szeged-Csanád GA 2–1 (0–0)
    Merkantil bank liga labdarúgó NB II., 11. forduló. Kazincbarcika, 450 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel).
    Kazincbarcika: Fadgyas – Polgár K., Debreceni Á., Demeter – Ternován (Csatári, 56.), Kártik, Varga J., Lucas – Szabó B. (Pintér Á., 72.), Pethő (Katona I., 72.), Bódi Á. Vezetőedző: Erős Gábor.
    Szeged-Csanád GA: Takács J. – Szilágyi, Horváth M., Pejovics – Palincsár (Könczey, 70.), Haris (Biben, 90+1.), Márkvárt, Mohos (Pruska, 70.), Tóth B. – Borvető (Lamin, 70.), Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris.
    Gólszerzők: Bódi (65., 11-esből, 90+3.), ill. Novák Cs. (52.).

A találkozó itt nézhető vissza.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában