Férfi kézilabda

2 órája

Fájdalmas Pick Szeged-vereség itthon a Bajnokok Ligájában – galériával

Aalborg, Csurgó, Kolstad. Két idegenbeli vereség után a Pick Arénában sem sikerült javítani, az OTP Bank-Pick Szeged 29–27-es vereséget szenvedett a Kolstadtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 6. fordulójában.

Becsei Dávid

Imanol Garciandia feledtette Magnus Abelvik Röd hiányát. A spanyol jobbátlövő kilenc gólt lőtt a Kolstad ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Ráijesztett a Pick Aréna közönségére a vendégek norvég válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud. Három ziccer védésével kezdett, de szerencsére mindháromszor jól rendeződött vissza védekezésbe a Pick Szeged. Állta a védelem a sarat, majd megjöttek a gólok is, Bánhidi beállóból, Garciandía átlövésből és Frimmel lerohanásból a szélről talált be. Az 5. percben mindezeknek köszönhetően 3–0-nál kértek időt a vendégek, akik két klasszis lövőjüket, Sander Sagosent és Göran Johannessent is nélkülözni kényszerültek sérülés miatt.

Pick Szeged, Kolstad, kézilabda, Bajnokok Ligája, Garciandia
A Pick összes büntetőjét gólra váltotta Mario Sostaric. Kilencszer talált be tizenkét lövésből.
Fotó: Karnok Csaba

Használt az időkérés a Kolstadnak, a 8. percben már 3–3 állt az eredményjelzőn. Szükség volt ehhez viszont az elhibázott hazai helyzetekre, de Bergerud is stabilan megmutatta klasszisát. Néhány pillanat alatt viszont többször is jelesre vizsgáztak küzdésből a szegedi védők élükön Frimmellel. Két labdaszerzés után üres kapuba talált be Sostaric, így a 11. minutumra visszaállt a háromgólos különbség (6–3).

A Pick Szeged Thulin védéseivel került előnybe

Jól hangzott az Arénában a “Thulin, Thulin!”. Gyakorolhatta is a B-közép az első játékrész közepén, a svéd kapus ugyanis belejött a védésbe. Akadt olyan része is a meccsnek, amikor ötven százalékosra tornázta fel a védési hatékonyságát a svéd kapus. Támadásban viszont akadtak kisebb-nagyobb hibák, elrontott passzok és lövések, így a 23. percben hiába vezetett 10–7-re a Szeged, a szünetre 12–11-es előnnyel a norvég bajnok mehetett.

Az elmúlt két meccsen Smárason távollétében Kukics játszotta végig Aalborgban és Csurgón irányítóban, most viszont a szerb valószínűleg kisebb sérülés miatt nem állt be, az izlandi "hatvan percezett". Magnus Röd is hiányzott, őt viszont Imanol Garciandia remekül helyettesítette. Jól védekezett, támadásban pedig tizenkét lövésből kilenc gólt szerzett.

Rengeteget hibáztak

Kíméletlenül megbosszulták a norvégok a szegedi hibákat, Frimmel és Jelinic rémálmaiban valószínűleg Bergerud jelenik majd meg, annyit hibáztak a balszélről vele szemben… Hamar kettő-, majd háromgólosra hízott a különbség, a 39. percben hazai időkérés és rossz támadás után pedig már 15–20-at mutatott a tábla. Az utolsó negyedórába lépve pedig 22–17-re vezettek a vendégek.

Pick Szeged, Kolstad, kézilabda, Bajnokok Ligája, Garciandia
A Pick Szeged balszélsője, Sebastian Frimmel öt lövést hibázott el Bergeruddal szemben.
Fotó: Karnok Csaba

Többször még a szerencse sem volt a hazaiakkal. Szegedi ziccerek tömkelege maradt ki, miközben a jobbátlövő Söndená után a beálló Hovde került ihletett formába vendégoldalon, így az 51. minutum és 21–22 után négy és fél perccel a vége előtt már újra 23–28 állt az eredményjelzőn. Már csak az eredmény kozmetikázására maradt ideje a Szegednek. A vége 27–29, szombaton 15.15-re az Győr érkezik bajnokira a Pick Arénába két korábbi szegedi játékossal, Dean Bombaccal és Balogh Zsolttal a keretében.

  • Michael Apelgren: – Megérdemelten nyert a Kolstad, remekül játszottak. Őszintén szólva aggódom, mert remekül indult a szezon, de az utóbbi másfél hétben bőven akadtak gondjaink. Védekezésben nagyjából rendben volt a teljesítményünk, de támadásban túl sok furcsa hibát vétünk, illetve Bergerud kapust is naggyá tettük. Nem kell senkit hibáztatni, együtt vagyunk ezért felelősek, viszont meg kell találnunk, mi nem működik a játékunkban.

OTP Bank-Pick Szeged–Kolstad Handbold 27–29 (11–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4859 néző. Vezette: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak).
Szeged: Thulin – SOSTARIC 9/5, GARCIANDÍA 9, Smárason 2, Bánhidi 3, Mackovsek, Frimmel 1. Csere: Mikler (kapus), Toto, Kalaras 1, Bodó 1, Jelinic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kolstad: BERGERUD – S. Gudjonsson 2, SÖNDENÁ 5, Eck Aga, Gullerud 2, LYSE 3, AALBERG 7/2. Csere: Eggen (kapus), JEPPSSON 5, Jóhansson, Óskarsson 3, A. Hald, Hovde 3, Stölefjell. Vezetőedző: Christian Berge.
Hétméteres: 5/5, ill. 2/2.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában