Férfi kézilabda

2 órája

Minden eddiginél éhesebb Pick Szeged fogadhatja a Kolstadot

Csak a győzelem elfogadható – hangsúlyozta Bánhidi Bence a csütörtökön 18.45-kor (élő: Sport1) kezdődő Kolstad elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. Egy aalborgi 29–28-as, valamint csurgói 32–27-es vereség után talán még sosem volt annyira sikerre éhes a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata idén, mint holnap este.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence, az OTP Bank-Pick Szeged csapatkapitánya.

Fotó: Karnok Csaba

A hatodik forduló mérkőzései kulcsfontossággal bírhatnak a jövőre nézve. A Pick Szeged–Kolstad Bajnokok Ligája-találkozó, valamint a többi párosítás kiemelt jelentőséggel bírhat a végső sorrendre. A Nantes–Zagreb és Kielce–Aalborg meccsek ma 20.45-kor kezdődnek, míg a szegedi összecsapás mellett Barcelona–Magdeburg rangadót rendeznek a B csoportban csütörtökön este.

Pick Szeged, Kolstad, férfi kézilabda, Pick Szeged–Kolstad Bajnokok Ligája-találkozó
Korábbi csapata ellen játszhat. Magnus Abelvik Röd a Kolstad mezét cserélte le a Pick Szeged csapatáéra 2024 nyarán.
Fotó: Török János

A kézilabda történelme során harmadszor találkozik egymással a Szeged és a Kolstad. A két csoportmeccsen az aktuális házigazda volt a győztes. A magyar csapat 29–27-re nyert, míg a norvég bajnok 37–24-re. A Szeged továbbjutott, a Kolstad nem. A nyáron akadt távozója és érkezője is bőven a norvég együttesnek, Magnus Abelvik Röd éppen tőlük igazolt a kékekhez, a többi sztárt viszont megtartották, de a klasszis kapus, Torbjörn Bergerud a következő szezont már biztosan a lengyel Orlen Wisla Plockban kezdi meg.

A tabellára pillantva jól látható, a Kolstad idén sem áll jól. Öt meccséből mindössze a Zagreb ellen nyert otthon 29–25-re, legutóbb nagy csatában a Kielcétől 33–32-re kikapott. A címvédő Barca is nyert Trondheimben, míg Magdeburgban 33–25-ös, Nantes-ban pedig 44–27-es vereséget szenvedett.

Fontos 60 perc vár a Pick Szeged csapatára

– Nem szabad abból kiindulni, hogy az eddig lejátszott öt meccsen csak egyszer nyertek, négyszer pedig vereséget szenvedtek. Éppen az elmúlt héten bizonyították, hogy mindenkire veszélyesek, hiszen az esélyesebb Kielce is csak nagy küzdelemben tudta őket legyőzni egyetlen góllal. A BL az BL! Ebben a sorozatban kiváló csapatok, remek játékosok szerepelnek. Tiszteljük az ellenfelet, ez mindig fontos, de csakis a győzelem az elfogadható, fontos hatvan perc vár ránk – nyilatkozta a szegediek csapatkapitánya, Bánhidi Bence a Kolstadról.

2024. február 15-én hasonló hangulatban fogadta a Kolstadot a Pick Szeged, mint holnap. Akárcsak akkor, most is egy meglepő idegenbeli bajnoki vereséget követően térnek vissza a Pick Arénába. 2024. február 3-án Kárpáti Krisztián irányításával 35–33-as vereséget szenvedett Gyöngyösön a Szeged. Október 19-én, szombaton pedig 32–27-re kaptak ki Bodó Richárdék Csurgón.

A Pick Szeged–Kolstad (29–27) összefoglalója:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában