Férfi kézilabda

2 órája

Felértékelődik a Pick Szeged Győr elleni bajnokija

Sorozatban három vereség után az újonc következik. Szombaton 15.15-től (élő: M4 Sport) a Győr lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának ellenfele az NB I. 7. fordulójában. Sima hazai, mondhatnánk, ha nem ismernénk az előzményeket.

Becsei Dávid

Gleb Kalaras, a Pick Szeged egyik legjobb védője, de gyakran támadásban is szerepet kap Michael Apelgrentől.

Érdekes mérkőzés lesz. Három vereség után – kettő a Bajnokok Ligájában, egy a bajnokságban – létszükségletté vált, hogy visszatérjen a győztes útra a Pick Szeged. Ehhez ideális ellenfél az NB I.-es újonc. A Győr viszont feljutóként alaposan megerősödött a nyáron, az első osztályú szezont pedig remekül kezdte. Eddigi hat meccséből ötöt megnyert, az egyetlen vereségét a címvédő Veszprém ellen szedte össze otthon (22-37).

Pick Szeged, Győr, kézilabda, Apelgren, Kilvinger Bálint
Marin Jelinic és a Pick Szeged a Kilvinger Bálint edzett Győr ellen térhet vissza a győztes útra a férfi kézilabda NB I.-ben.
Fotó: Karnok Csaba

Michael Apelgren vezetőedző úgy fogalmazott a Kolstad elleni vereség után, hogy megérdemelten nyertek a norvégok.

– Őszintén szólva aggódom, mert remekül indult a szezon, de az utóbbi másfél hétben bőven akadtak gondjaink. Védekezésben nagyjából rendben volt a teljesítményünk, de támadásban túl sok furcsa hibát vétünk, illetve Bergerud kapust is naggyá tettük. Nem kell senkit hibáztatni, együtt vagyunk ezért felelősek, viszont meg kell találnunk, mi nem működik a játékunkban – nyilatkozta a svéd vezetőedző.

Erősítettek a nyáron

A győriek meggyőző fölénnyel, bajnokként jutottak fel a másodosztályból. A csapat vezetőedzője a Kilvinger Bálint lett, aki korábban hét évig irányította a Komlót, amellyel több szép sikert elért az NB I.-ben. Három olyan játékosa is van az ETO-nak, aki egykor a Szegedet erősítette. A kapus Pásztor Imre, valamint Dean Bombac és Balogh Zsolt biztosan szívélyes fogadtatásban részesül majd a Pick Aréna közönségétől. Őket erősíti még ettől az idénytől a magyar válogatott beálló, Vilovszki Uros, illetve többek mellett Vajda Huba, Milos Bozovics, Dörnyei Borisz, Bősz Dániel és az egykori kiváló kapus, Fazekas Nándor fia, Fazekas Máté is.

Most a Pick Szeged a sebzett vad

Sebzett vadként fogadhatja a Szeged a Győrt, a hivatalos neve az ETO University Handball Team. A vendégek annak ellenére jó formában érkeznek a Pick Arénába, hogy az utóbbi hétvégén vereséget szenvedtek. A szegediek honlapja emlékeztetett arra, hogy a két klub közös történelme negyvennyolc évre nyúlik vissza. Először ugyanis 1976. április 22-én játszott az ETO-val a Szegedi Előre Győrben, ekkor a hazaiak nyertek 24–22-re. Utoljára viszont a 2013–2014-es idényben találkoztak bajnokin, akkor idegenben 31–19-re, az újszegedi sportcsarnokban pedig 35–25-re győzött a Pick Szeged Juan Carlos Pastorral a kispadon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában