Férfi vízilabda

2 órája

Az elődöntő a tét a Magyar Kupában

A nők után a férfiaknál is a négy közé jutás a tét. A férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében pénteken és szombaton rendezik az oda-visszavágós párharcokat. A Szegedi VE a csoportkör után ismét a Honvéd ellen ugrik medencébe, míg a Metalcom Szentes ellenfele a BVSC lesz.

Becsei Dávid

Küzdelmes mérkőzés vár a Szentesre és a Szegedre is a kupameccseken.

Fotó: Török János

A Tiszavirág Sportuszodában kezdi a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének párharcát a Honvéd ellen a Szegedi VE. Pénteken 19 órától megismétlődik a csoportmeccs, amit szeptember 22-én játszottak egymás ellen Szegeden. Akkor a Honvéd magabiztos játékkal nyert 15–6-ra, de a Tisza-partiak továbbjutása szerencsére már a találkozót megelőzően biztossá vált. A negyeddöntő visszavágóját szombaton 19 órától rendezik a Honvéd otthonában.

Magyar Kupa, férfi vízilabda, Szegedi VE, Metalcom Szentes
Nem először találkozik idén a férfi vízilabda Magyar Kupa küzdelmei során a Honvéd és a Szegedi VE.
Fotó: Török János

Jól rajtolt a bajnokságban a Honvéd és a Szeged is. A fővárosiak ötből négy meccsüket megnyerték eddig, csak a Szolnoktól kaptak ki, míg a BVSC-t például legyőzték. A legutóbbi fordulóban Szentesen játszottak kiélezett összecsapást, 10–8-as győzelmükhöz az utolsó negyedben extrán kellett teljesíteniük. Az Eurokupában viszont nem indult jól a szereplésük, a Panathinaikosztól és a Szabácstól is vereséget szenvedtek.

Ünnepi hétvégére készülnek Szentesen. Szombaton délután a Szentesi Vízilabda Klub 90. születésnapját ünnepli. Holnap 19 órától még a BVSC vendége lesz a Metalcom Szentes a Magyar Kupában, majd a visszavágón ünnepi körülmények között szombaton 17 órától fogadják Varga Dánieléket a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Magyar Kupa, negyeddöntő:

Ma, 20 óra: FTC–Kaposvár. Péntek, 16.30: Vasas–Szolnok. 19 óra: Szegedi VE–Honvéd, BVSC–Metalcom Szentes. 19.30: Kaposvár–FTC. Szombat. 16:30: Szolnok–Vasas. 17 óra: Metalcom Szentes–BVSC. 19 óra: Honvéd–Szegedi VE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában