Peruban a világbajnokságon

2 órája

Negyedik lett a Cél-Tudat SE versenyzője

Peru fővárosában, Limában rendezik a junior sportlövők világbajnokságát. Az eseményen a zsombói Cél-Tudat SE országos bajnoka, Jákó Miriam több számban is érdekelt.

Mádi József

Az eseményen a zsombói versenyző összesen öt számban érdekelt, ebből a legelső volt a 10 méter légpisztoly. A Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó ekkor egyáltalán nem volt szerencsés, hiszen a selejtezőben négyes holtversenyben a kilencedik helyen végzett úgy, hogy a belső tizesek egyezése után az utolsó előtti sorozatban elért 93 kör miatt nem jutott a legjobb nyolc közé, azaz a döntőbe.

Cél-Tudat SE
Jákó Miriam, a Cél-Tudat SE versenyzője legjobb helyezése eddig egy negyedik hely a vb-n. Fotó: Cél-Tudat SE

Az eddigi egyetlen magyar érem ebben a számban született meg, Rédecsi Máté harmadik lett 10 méter légpisztolyban.

Ezután következett a 10 méter légpisztoly mix csapatverseny, amelyben Nagy Ákos Károly társaként a 11. helyen zártak. Jákó 286, míg fiú társa 283 körrel zárta ezt a viadalt.

Cél-Tudat SE: negyedik lett

A legutóbbi számában, a 25 méteres pisztolyban már éremesélyekkel versenyzett a Cél-Tudat SE lövője. Jákó Miriam végül a döntőben 24 találattal a negyedik, a másik magyar, Domsits Olívia Ditta 14 találattal a hatodik helyen végzett. Az aranyérmet az indiai Divanshi Divanshi szerezte meg 35 találattal.

Az alapversenyben Jákó Miriam 577 kört lőtt, és hatodikként jutott a nyolcas döntőbe, míg Domsits Olívia Ditta 573 kört teljesített, és ezzel a hetedik helyen lett finalista.

Jákó még két számban lesz érdekelt a szombatig tartó eseményen: standard pisztolyban 25, míg szabadpisztolyban 50 méteren indul a perui világbajnokságon. 

Jákó Miriam országos bajnoki szerepléséről itt írtunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában