Megvannak az időpontok

2024.09.05. 17:12

Ekkor kezdődik a vízilabdaidény Szegeden és Szentesen

A magyar szövetség (MVLSZ) elkészítette a BENU Magyar Kupa női és férfi csoportkörének is a pontos menetrendjét. Szegeden női és férfi meccseket is rendeznek, míg Szentesen csak férfiak találkozóit, a hölgyek Budapestre utaznak. A vízilabdaidény szeptember 17-én indul.

Becsei Dávid

A fehér sapkás szegedi lányoknak itthon, a szentesieknek idegenben indul az új idény.

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) versenykiírásai szerint a 2024–2025-ös vízilabdaidény a felnőtteknél a férfibajnokság mérkőzéseivel veszi kezdetét szeptember 18-án szerdán. Az idény egy nappal korábban, szeptember 17-én kedden 19 órától a szentesi Dr. Rébeli Szabó-József Sportuszodában kezdődik. A Metalcom Szentes a BVSC-t fogadja bajokin. Szerdán 19.30-tól a Szegedi VE a megerősödött Kaposvár otthonában ugrik medencébe az első fordulóban.

A vízilabdaidény a Szegedi VE és Nagy Márton számára Kaposváron indul szeptember 18-án 19.30-tól.
A vízilabdaidény a Szegedi VE és Nagy Márton számára Kaposváron indul szeptember 18-án 19.30-tól.
Fotó: Karnok Csaba

Elérhető már a BENU Magyar Kupa kvalifikációs csoportkörének pontos menetrendje is. A férfiaknál a bajnoki címvédő Ferencváros és az ezüstérmes Vasas majd a legjobb nyolc között csatlakozik a kupa küzdelmeihez. A maradék tizenkét együttest három darab négyfős csoportba sorsolták. Az A jelű négyes Egerben játszik, a B Szegeden, a C pedig Szentesen.

A vízilabdaidény első hazai meccsei a kupában

Szeptember 20-án, pénteken 17.30-tól a B csoportban a Szegedi VE a Tiszavirág Sportuszodában a Pécs ellen kezdi meg a csoportkört. 19 órától a Miskolc és a Honvéd találkozik itt egymással, majd szombaton 15.30-tól a Miskolccal játszanak Kiss Csaba vezetőedző tanítványai, 17 órától pedig Honvéd–Pécs mérkőzést rendeznek. Vasárnap 11 órától a Honvéd ellen ugranak vízbe a szegediek, a kvalifikáció 12.30-tól a Pécs és a Miskolc összecsapásával fejeződik be ebben a négyesben.

Nehéz csoportban a Metalcom Szentes

Az OSC–UVSE mérkőzés nyitja a programot Szentesen szeptember 20-án 17 órától. Kis Gábor vezetőedző csapata 19 órától a Szolnok ellen debütál, majd 21-én 19 órától az UVSE ellen folytatja, míg 17 órától az OSC és a Szolnok mérkőzik meg egymással. Vasárnap délelőtt 10 órától Szolnok–UVSE, 12 órától Metalcom Szentes–OSC meccset rendeznek a Kurca-parti uszodában. A csoportokból az első két helyezettek jutnak tovább a negyeddöntőbe.

Egy csapatot kell megelőzni

A nőknél két hármas csoportba sorsolták a mezőnyt a BENU Magyar Kupában. Az előző szezon bajnokságának első négy helyezettje, az UVSE, a Ferencváros, a Dunaújváros és az Eger a negyeddöntőben csatlakozik. Az A jelű trió házigazdája a III. kerületi TVE, amellyel szeptember 21-én, szombaton 11 órától játszik a Valdor Szentes, a Tatabányával pedig 16 órától. A Szegedi VE a nőknél is házigazda lesz, ugyanezen a napon 13.30-tól az újonc KSI-vel játszik, míg 18.30-tól a BVSC-vel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában