Férfi kézilabda

2024.09.03. 17:57

Új autókat kaptak a Pick Szeged játékosai – KÉPEK

Átvették az új autóflottát. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a szegedi Kovács Autóház 2013 óta működik együtt. 2019 óta Lexus modellekkel utazhatnak a klub játékosai, a szakmai stáb, valamint a menedzsment.

Becsei Dávid

Tizenegy éve szponzorációs partnere az OTP Bank-Pick Szegednek a Kovács Autóház.

Fotó: Gémes Sándor

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az elmúlt szombaton 41–23-as győzelemmel indította a 2024–2025-ös bajnokságot az Eger ellen a Pick Arénában. A skandináv korszak első mérkőzését követően szerdán a Gyöngyöst, szombaton pedig a Tatabányát fogadják a szegediek, míg kedden délutánra a szegedi Kovács Autóházba voltak hivatalosak, ahol megkapták az új szolgálati gépjárműveket.

Bodó Richárd (balról), a Pick Szeged kézilabdázója, valamint Kovács Péter, a Kovács Autóház tulajdonosa.
Bodó Richárd (balról), a Pick Szeged kézilabdázója, valamint Kovács Péter, a Kovács Autóház tulajdonosa.
Fotó: Gémes Sándor

– Minden évben igyekszünk meghálálni a pályán azt a világszinten is elismerésre méltó támogatást, amelyet a Kovács Autóház nyújt klubunk számára. Együttműködésünk kezdete, 2013 óta nyertünk három bajnoki címet és egy-egy magyar kupát, illetve EHF-kupát. Bízom benne, hogy a 2024–2025-ös szezon végén is meg tudjuk köszönni ezt a támogatást a kupagyőzelmeink vagy a bajnoki aranyérmeink számának a növelésével – nyilatkozta a kocsik átvételét megelőzően Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. elnöke.

A fejlődést képviseli a Pick Szeged

Kovács Péter, a Kovács Autóház tulajdonosa úgy fogalmazott, a partnerség a klubbal több, mint egy támogatás, ez egy közös utazás. A mobilitás számukra a folyamatos dinamizmust és a fejlődést jelenti, amit az OTP Bank-Pick Szeged ugyanígy képvisel a sportban.

– Ez a szezon különleges izgalmakat rejt magában, de a csapat biztosan készen áll arra hogy az új szakmai stábbal egy új korszakot nyisson a klub életében. Mindenkinek balesetmentes közlekedést, sérülésmentes szezont és sok sikert kívánok – zárta megszólalását Kovács Péter. Legutóbb 2023 májusában cserélték le az autóflottát, arról ide kattintva olvashat.

A sport támogatása egy jó ügy

A Toyota Magyarország igazgatója, László Richárd kiemelte, hogy a Lexus márka is a cégükhöz tartozik, valamint a Toyota kiemelt támogatója volt a párizsi olimpiának és a paralimpiának. Mindezek alapján a magyar cég is kiemelten támogatta a magyar olimpiai csapatot, a sportolók sikeressége pedig megerősítette őket abban, hogy a támogatás egy jó ügynek bizonyult.

– Az elmúlt években a klub és a Lexus Magyarország is rengeteget fejlődött. A Lexus DNS-éhez hozzátartozik, hogy évről évre fejlődik, ami az értékesítésben is megmutatkozik. 2023-ban már négy számjegyű volt az eladásunk, 2024-re pedig az ezerötszáz a cél, amiből ezret már szeptemberig elértünk – árulta el Kárpáti László, a Lexus Magyarország igazgatója.

Két meccs a héten

Ami pedig a folytatást illeti, az OTP Bank-Pick Szegedre két bajnoki mérkőzés vár ezen a héten. Szerdán 18 órától a 10. fordulóból előrehozott találkozón fogadják a Pick Arénában a HE-DO B. Braun Gyöngyöst, míg szombaton 18.15-től (élő: M4 Sport) az 1. forduló meccsén a MOL Tatabánya KC érkezik a Felső Tisza-parti létesítménybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában