Pénteken várják a véradókat

23 órája

SZTE-Szedeák: véradás, majd bajnoki főpróba

Pénteken ismét várják a véradók a Tiszavirág sportuszodában. Az SZTE-Szedeák, a Szegedi Sport és Fürdők, valamint az Országos vérellátó közös véradást szervez, míg szombaton a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési meccs vár a csapatra.

Balogh Szilárdék Pécsett zárják az előszezont.

Fotó: Karnok Csaba

A tavalyi esztendő után idén is megrendezi közös véradását az SZTE-Szedeák, a Szegedi Sport és Fürdők, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat. A Tiszavirág Sportuszoda (Szeged, Etelka sor 3.) pénteken 9 és 17 óra között várja a jótékony véradókat. A vérellátó munkatársainak segítséget jelent, ha az interneten, előre regisztrálnak azok, akik szeretnék karjukat nyújtani a pénteki napon. A jótékony cselekedért cserébe jár egy belépő a Tiszavirág Sportuszodába, 3 darab jegy az SZTE-Szedeák tetszőlegesen választott hazai mérkőzésére, valamint a véradók 20%-os kedvezménnyel válthatják meg szezonbérletüket a szegedi férfi kosárlabdacsapat meccseire. A 2024–25-ös szezonra szóló bérlet teljes áron 25 ezer forintba kerül, míg a diákok és a nyugdíjasok 12500 forintért válthatnak bérletet, ezt a szurkolók a pénteki véradáson is megtehetik.

SZTE-Szedeák, felkészülés
Szombaton az előszezon utolsó meccsét játssza Pécsett az SZTE-Szedeák.
Fotó: Karnok Csaba

Rátérve a pályán történtekre, a felkészülés utolsó hetéhez érkeztek a Tisza-partiak, hiszen jövő szombaton, szeptember 28-án már bajnoki mérkőzés vár Cseh Botondékra. Az elmúlt hétvégén harmadik helyen végzett a kaposvári Orosz László emléktornán az SZTE-Szedeák, miután az elődöntőben a B csoportos házigazda csapattól szenvedtek vereséget, majd a harmadik helyért zajló helyosztón 104–100 arányban győztek a szintén a másodosztályban érdekelt MAFC ellen. 

Pécsett főpróbázik az SZTE-Szedeák

Mindkét mérkőzésen elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk, szégyellem magam a mutatott játék miatt. Rengeteg dologban javulnunk kell, ha bármit is akarunk az A csoportban – összegezte a Kaposváron történteket Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A héten két mérkőzés várt volna a csapatra, ám az Alba Fehérvár elleni, tegnapra tervezett találkozó a két klub megállapodása értelmében elmaradt. Mindez azt jelenti, hogy a Zalaegerszeg elleni, idegenbeli rajtig egy mérkőzés vár még a Szedeákra, amely így szombaton 18 órától, az NKA Universitas Pécs otthonában játssza le utolsó mérkőzését az előszezonból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában