Elégedett lehet a Gyirmót

3 órája

Szeged-Csanád GA: az ötödik döntetlen – videóval

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában a Gyirmót látogatott a Szent Gellért Fórumba. A Szeged-Csanád GA végül az ötödik döntetlenjét érte el a második félidő elején kialakult gólváltást követően.

Mádi József

A Szeged-Csanád GA a 9. forduló hazai mérkőzésén azzal a Gyirmóttal találkozott, amely rendkívül masszív csapat benyomását keltette az utóbbi időben. A hazaiak mellett szólt az előző hat mérkőzés veretlensége.

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA középpályásának, Márkvárt Dávid (kék-feketében) nagy csatát kellett vívnia a labdáért. Fotó: Török János

Szeged-Csanád GA: megint iksz

Jó tempóban indította a mérkőzést a Szeged, az első öt percben levegőhöz sem engedte jutni a vendégeket. A 7. percben gyönyörű kombináció révén lövőhelyzetbe került Papp Áron, a labda egy blokkról került az oldalhálóba. A következő veszélyes helyzet Ugrai Roland szabadrúgása után alakult ki, a labda a 16-os bal oldali csücskéről a blokkban kötött ki. 

A 19. percben nagyon közel járt a gólhoz a Szeged, amikor jobb oldali szöglet után Szilágyi Zoltán érkezett a röviden, és a bal oldali kapufára pörgette a labdát. A meccs eddigi szakaszában a Gyirmótnak nem volt túl sok köze a meccshez, maximum annyi, hogy mélyen védekezve próbált labdát szerezni, majd támadni.

A mérkőzés iramára nem lehetett panasz, mindkét együttes sok és gyors labdajáratással, valamint sebességváltásokkal igyekezett a másik fölé kerekedni. Ismét szegedi helyzet jött, Márkvárt gyönyörű támadás végén vehette át a labdát a 16-oson belül, bal lábas lövése után a labda éppen csak mellément.  

A szegedi alakulat az első félidőben mindkét oldalról veszélyes volt, hiszen mind Papp Áron, mind Tóth Bence révén érkeztek lapos vagy magas beadások.

A második félidő eleje villámgyors gólváltást hozott, hiszen előbb egy szegedi hiba után Molnár-Farkas Tamás kapus került nehéz helyzetbe, nem is tudta megoldani a rendkívül rossz hazaadást, majd a középkezdés után Palincsár Martin szép mozdulatokat követően lőtt a kapuba. Molnár-Farkast le kellett cserélni, megsérült a gyirmóti gólnál, Takács János érkezett helyette.

A meccs ezek után egy kicsit ellaposodott, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. Haris Attila egy kezezés lőhetett szabadrúgásból 20 méterről, de nem talált kaput. 

A hajrában a Gyirmót őrizte a döntetlent, a Szeged pedig nem tudott ellenfel fölé kerekedni.

A Szeged immár hét mérkőzés óta veretlen, ám az ikszekkel nem tud feljebb lépni. 

Michael Boris: Örülök, hogy Palincsár első kezdőszereplése alkalmával rögtön gólt szerzett, de előtte ajándékoztunk egy találatot az ellenfélnek. Egymás után harmadszor értünk el döntetlent, ezekkel nem lehet előrelépni a tabellán. A fiúk hét közben jól dolgoznak, de ebből a meccseken nem mindig jön vissza mindig minden.  

A mérkőzést megelőző videós beharangozónkat itt olvashatják.

Szeged-Csanád GA–Gyirmót FC Győr 1–1 (0-0)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 8. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 658 néző. Vezeti: Takács Tamás (Vrbovszki Pál, László István Sándor).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. (Takács J., 54.) – Könczey (Gera, a szünetben), Szilágyi Z., Pejovics, Tóth B. – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Lamin, 63.), Palincsár (Borvető, 77.), Takács-Földes (Mohos, 77.) – Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris.
Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Csörgő, Hudák D., Hajdú Á. – Kovács D. (Miknyóczki, 89.) – Horváth R. (Piscsur, 90+2.), Katona M., Madarász M. (Szegi, 82.), Adamcsek – Ugrai (Kiss N., 89.). Vezetőedző: Tamási Zsolt. 
Gólszerzők: Palincsár (48.), ill. Adamcsek (47.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában