A zsombói versenyző az 50 méteres, három testhelyzetű számban alkotott maradandót

2024.09.03. 14:43

Rescsik Csaba: ötödik hely a paralimpián

A zsombói Cél-Tudat SE sportlövője, Rescsik Csaba a párizsi paralimpián az R7 50 méteres három testhelyzetű számban előbb junior világcsúccsal (1159 kör) bejutott a döntőbe, majd ott volt harmadik is az első testhelyzet után, végül az ötödik helyen zárt.

Mádi József

Rescsik Csaba az 50 méteres három testhelyzetű versenyszámban az első harmad után volt harmadik is, végül a ... helyen zárt.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A légpuskában hetedik Rescsik Csaba (SH1) az R7 50 méteres, három testhelyzetű számban az alapversenyben a 17 fős mezőnyben a hatodik helyet szerezte meg 1159 körrel, így ott lehetett a döntőben.

A Szegedi Tudományegyetem programtervező informatika szakán tanuló zsombói versenyző az első testhelyzet, a térdelés 15 lövése után a harmadik helyen állt, majd a második szakaszban a fekvő testhelyzetben visszaesett a hetedik helyre. Az utolsó 15 lövés, az álló szám első két harmadában maradt ez a pozíció, a záró öt lövésben viszont háromszor is 10 feletti kört lőtt, így a hatodik helyen folytathatta a küzdelmet a legjobb hat között. 

Ekkor az egész mezőny addigi legjobb lövését mutatta be Rescsik 10.8 körrel, így már ekkor biztos volt az ötödik helye. A következő lövésnél viszont már nem tudta felülmúlni dán ellenfelét, így az ötödik helyet szerezte meg élete első paralimpiáján. 

Rescsik három számban szerepelt Párizsban: előbb a 10 méteres légpuskában ért el hetedik helyet, majd a 10 méteres fekvő versenyben zárt a 30., végül pedig az 50 méteres három testhelyzetű számban végzett az ötödik helyen. 

– Készültem arra, hogy minél jobban szerepeljek, és volt elgondolásom azzal kapcsolatban, hogy döntőzzek is. Az, hogy két számban sikerült, extra, az pedig különösen nagy öröm, a harmadik számban összejött. Mindkettőnek megvan a saját nehézsége, de nyilván az ötödik hellyel boldogabb vagyok, mint a hetedikkel. Elégedetten megyek majd haza, sikerült a célnak megfelelően lőnöm, de ezek után is azt érzem, hogy természetesen mindig lehet hova fejlődnöm – nyilatkozta lapunknak Rescsik Csaba. 

A zsombói versenyző majd csak szeptember 6-án indul haza, így marad ideje a pihenésre. Mivel Párizs a lőversenyek helyszínétől, Chateauroux-tól elég messze van, viszont Jákó Csaba edző szerint az olimpiai lőtér nagyon kényelmes és minden igényt kielégítő. Szakma szempontjából viszont tökéletes választás a kisváros, hiszen maximálisan lehetett koncentrálni a versenyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában