Férfi kézilabda

2 órája

A Pick Szeged játékosai bekerültek a legjobbak közé a BL-ben

Nem lehetett kérdés, hogy melyik lesz a Bajnokok Ligája 3. fordulójának legszebb gólja. Bodó Richárd utolsó másodpercekben eleresztett bombagóljával nyert a Pick Szeged a Nantes ellen, ezt választotta az európai szövetség a legszebb találatnak. Több ezer komment született a csütörtöki mérkőzés kapcsán, vasárnap 17 órától viszont már Budakalászon lépnek pályára a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

Eufória és egymás nyakába borulás. Utolsó másodperces győzelem a Nantes ellen!

Fotó: Kovács Péter/MW

Lélegzetét visszafojtva várta mindenki a mindent eldöntő szabaddobást. Toto feladta a labdát, majd Bodó emelkedett magasra, a végletekig kivárva lőtt a hosszú alsó sarokba. Hangrobbanás, eufória, egymás nyakába borulás. Ilyen képek tárultak elénk a Pick Arénában csütörtökön 20 óra 25 perc környékén, miután drámai végjáték után nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Nantes ellen.

Pick Szeged, Bodó Richárd, Bajnokok Ligája
Bodó Richárd megküzdött a Pick Szeged győzelméért.
Fotó: Török János

– Elképesztően jó érzés volt megszerezni a győztes gólt, de ez a siker valójában az egész csapat érdeme. Az első játékrész során kifejezetten jól kézilabdáztunk, a szünet után viszont feljavult a vendégek játéka, így kiélezetté vált a mérkőzés – jegyezte meg a 33–32-re megnyert találkozót követően Bodó Richárd. A győztes gól mellett arról is emlékezetes lesz számára a francia szuperkupa-győztes elleni találkozó, hogy ezen lőtte meg a 300. gólját a Bajnokok Ligájában.

Nem múlt el nemzetközi elismerések nélkül sem az emlékezetes győzelem. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójából a legszebb gólnak választották meg Bodó Richárd két pontot érő találatát, míg Tobias Thulin egyik ziccervédését a harmadik helyre sorolta az Európa Kézilabda-szövetség (EHF) a legszebb védések listáján.

Sok pihenő nem jut a fárasztó győzelem után a szegedi játékosoknak. Vasárnap 17 órától ugyanis már a CYEB-Budakalász vendégeként lép pályára az OTP Bank-Pick Szeged a bajnokság negyedik fordulójában. 

Nem volt nagy mozgás

A Budakalász nyáron a válogatott Juhász Ádámmal erősített Tatabányáról, miután Kiss Bence Csurgóra igazolt. A balátlövő Halász Levente az NB I./B-s Ceglédben folytatja, helyettesét a cseh Jan Polcarban találták meg, de eligazolt még Berényi Barnabás, Tóth Szabolcs és Stefan Raniszavljevics is. A vezetőedző maradt Csoknyai István.

A Pest vármegyeiek eddigi mindhárom bajnokijukat elvesztették. Az újonc Győr otthonában a nyitányon az 53. percben még 30–24-re vezettek, végül 31–30-as vereséget szenvedtek. Hazai környezetben a PLER ellen fontos rangadót buktak el 31–29-re, míg a címvédő Veszprém vendégeként 45–26-ra kaptak ki, így a Dabashoz hasonlóan még nincs pontjuk három kört követően.

A Pick Szeged kapusáé a 3. legszebb védés

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában